eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az olimpiai arany ellenére büntetést kaphat Kovács Katalin

Megbüntetheti klubja, az MTK Kovács Katalin kajakost, aki egy arany- és egy ezüstéremmel, valamint egy negyedik hellyel a magyar küldöttség legeredményesebb tagja volt a pekingi olimpián - értesült az Index.

Az MTK még az olimpia előtt fegyelmit kezdeményezett a 23-szoros világbajnok kajakos ellen, miután Kovács Katalin elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint .

Az elmarasztaló határozat a pekingi játékok után született meg, és a klub indoklása szerint Kovács azért számíthat prémiummegvonásra, mert elhagyta klubját, és nem olyan összetételű négyesben vett részt, amelyben MTK-s versenyzők voltak. Kovácson kívül még Paksy Tímea és Fazekas Krisztina áll a klub alkalmazásában, velük kellett volna a válogatón rajthoz állnia, ő viszont Janics Natasát, Kozák Danutát és Szabó Gabriellát választotta.

Kovács az olimpián Sári Nándor irányításával három számban indult: egyesben negyedik lett, négyesben második, párosban pedig nyert Janics Natasával. Az edző az Indexnek azt mondta: a kajakozót megviselte, hogy pár nappal a pekingi repülőút előtt kapta kézhez a fegyelmi jegyzőkönyvet. Sári több mint egymilliós büntetésről tud, és ezt erősítették meg mások is.

Az MTK ügyvezető elnöke, Farkas Ferenc az összeget nem kommentálta, azt azonban elmondta, hogy a versenyző a fegyelmi határozat ellen fellebbezett.

"Egyetértettünk abban, hogy az olimpia előtt ne bolygassuk ezt az ügyet, ezért nem is tárgyaltuk. Még nem dőlt el semmi" - mondta Farkas. Az elnökség október nyolcadikán hoz határozatot az ügyben.

A sportoló ügyvédje, Fábry György szerint katasztrofális és jogszerűtlen az eljárás.

"Eljárásjogi kifogásaink vannak, több sebből vérzik a határozat. Elég, ha csak abból indulunk ki, a klub alapszabálya nem ismeri a prémiummegvonást. Jelenleg ezzel sújtják ügyfelemet. Számításaink szerint több mint egymillió forintról van szó, de nem is ezen van a lényeg, hanem a sportemberekhez nem méltó, felháborító eljáráson" - nyilatkozta az Indexnek Kovács Katalin ügyvédje.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×