eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Huszti volt a megtáltosodott Hannover vezére

Három magyar futballista is remekelt a legerősebb bajnokságok hétvégi fordulójában. Huszti Szabolcs, Gera Zoltán és Halmosi Péter is a csapata legjobbja volt.

A Liverpool szurkolói eredendően azért mentek ki szombat dél körül az Anfield Roadra, hogy tüntessenek a két amerikai tulajdonos, Tom Hicks és George Gillett ellen. Szokásukhoz híven rázendítettek a mérkőzés előtt a You'ill Never Walk Alone-ra - minden olyannak tűnt, mint szinte minden rangadó előtt.

A Manchester United elleni mérkőzés, persze, nem csak egy volt a sok közül. A Liverpool és a "Vörös Ördögök" rivalizálása eleve különleges. Nincs másik két klub Angliában, amelynek szurkolói ennyire utálnák egymást. S ezt mostanság csak erősíti a tény: a Man United már csak egy bajnoki címmel szerzett kevesebbet története során, mint a Liverpool.

A Vörösök tizennyolc éve nem tudták megnyerni a címet - a Premier League megnyerése még egyszer sem sikerült. Ráadásul amióta Rafa Benítez a Liverpool menedzsere, a csapat egyetlen bajnoki meccsen sem tud nyerni az Old Trafford hősei ellen.

Immár tudjuk: egészen mostanáig. S a Liverpool szurkolói talán éppen ezért ünnepelték úgy ezt a győzelmet, mintha máris megnyerték volna a bajnokságot. Nem túlzás: az elmúlt másfél évtizedben egyetlen bajnoki győzelemnek sem örültek ennyire.

Pedig nem indult jól a mérkőzés: a Manchester United, részben Javier Mascherano hibájából, az "újonc" Dimitar Berbatov előkészítése után, Carlos Tévez góljával megszerezte a vezetést. Ám a Vörösök, noha nélkülözték Fernando Torrest és Steven Gerrardot, nem hagyták magukat.

Különösen a bal oldalon futballoztak veszélyesen, ahol az új klubjában az első meccsét játszó Riera nagyszerűen futballozott. Az első húsz perc után egyre inkább fölénybe került a Liverpool, s ha szerencsés körülmények között is, de kiegyenlített. Edwin van der Sar egy kivetődés után ráütötte a labdát Wes Brown lábára, a hátvéd nem tehetett az öngóljáról. Mégis nagyon megviselte őt is, a csapatot is a gól.

A folytatásban a Pool fölénybe került, s a végén megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Jobban futballozott ellenfelénél, noha talán túlzóak Sir Alex Ferguson elkeseredett szavai: "Úgy játszottunk, mint egy, a Conference League-be való csapat!"

Halmosi Péter, a Hull City történetének legdrágább játékosa a Saint James' Parkban végigjátszotta a Newcastle elleni találkozót. Szinte minden megmozdulása jó volt, többek között tizenegyest is kiharcolt csapatának.

A játékosok teljesítményét osztályozó Sky Sports kilencest adott a teljesítményére, indoklásként pedig egyetlen kifejezést is elégségesnek tartott: Superb, azaz remekbe szabott! Jobb jegyet kapott, mint a kétgólos Marlon King, vagy az ellenfél néhány világhírű játékosa, Michael Owen, Nicky Butt, Fabricio Coloccini, Geremi, vagy Shay Given.

Kitett magáért Gera Zoltán is, aki a Fulham csapatát vezette győzelemre. Õt is a mezőny legjobbjának látta a Sky Sports. Zoli nyolcas érdemjegyet kapott a tévécsatorna szakértőitől, s 8,4-est az interneten voksolóktól. Így megelőzte középpályás-társát, Jimmy Bullardot. "A constant nuisance to Bolton" - írták róla, ami annyit tesz: Állandó kellemetlenség a Bolton számára.

Angol bajnokság, 4. forduló
Blackburn-Arsenal 0-4
Fulham-Bolton 2-1
Newcastle-Hull 1-2
Portsmouth-Middlesbrough 2-1
West Bromwich Albion-West Ham United 3-2
Wigan-Sunderland 1-1
Liverpool-Manchester United 2-1
Manchester City-Chelsea 1-3
Stoke-Everton 2-3
Az élcsoport: 1. Chelsea 10, 2. Liverpool 10, 3. Arsenal 9.Az olasz bajnokságban tovább tart a Milan vesszőfutása. A piros-feketék ezúttal a Genoától kaptak ki 2-0-ra. Ancelotti tizenegye a következő volt: Abbiati; Zambrotta, Bonera, Maldini, Favalli; Flamini (Pato,68., Pirlo, Ambrosini; Ronaldinho (Seedorf, 46); Sevcsenko (Borriello, 46), Kaka.

Mindez azt jelenti, hogy az edző a szünet után már nem engedte vissza a pályára Ronaldinhót és Sevát, erősítve a lapok gyanúját, mely szerint ő egyikőjük leigazolásával sem értett egyet. A Genoa az első félidőben Sculli góljával szerzett vezetést, a másodikban Diego Milito egészen az utolsó pillanatig "várt" góljával. A Milan a Cagliarin kívül az egyetlen, még pont nélkül álló csapat a Serie A-ban.

Rosszul rajtolt a nagycsapatok közül az AS Roma is, amely az első forduló döntetlenje után sima vereséget szenvedett Palermóban. Az egyetlen mentség a farkasok számára a sok hiányzó: Francesco Totti, Philippe Mexes, Juan, Simone Perrotta, és a közvetlenül a kezdés előtt kidőlt Mirko Vucsinics is hiányzott.

Ráadásul Julio Baptista már a hetedik percben megszerezte a vezetést, de aztán szinte már csak a szicíliai csapat volt a pályán. A találkozó hőse, Fabrizio Miccoli két gólt is szerzett. A Palermo élén győzelemmel debütált az új edző, Davide Ballardini.

Megvan José Mourinho első győzelme is: az Inter a Cataniát verte meg 2-1-re. A portugál edző által kikönyörgött honfitárs, Ricardo Quaresma góllal debütált. (Más kérdés, hogy a labda Giuseppe Mascara lábáról került a déliek kapujába, ezzel egyenlítette ki az Inter a Catania egy perccel korábbi vezető gólját.)

A mérkőzés leggyengébb embere a játékvezető volt, aki túl szigorúan állította ki Muntarit az Interből, ugyanakkor olyan gólt adott meg a fekete-kékeknek (egyébként öngólt), amelynél a labda valószínűleg nem jutott át teljes terjedelmével a gólvonalon.

A forduló utolsó mérkőzésén a Juventus Amauri góljával verte meg a sokáig szerencsésen bekkelő, de végig alárendelt szerepet játszó Udinesét. A Juve mindazonáltal kis híján úgy járt, mint az első fordulóban Firenzében: a 89. percben majdnem egyenlített az ellenfél.

Olasz bajnokság, 2. forduló
Bologna-Atalanta 0-1
Palermo-AS Roma 3-1
Internazionale-Catania 2-1
Lazio-Sampdoria 2-0
Reggina-Torino 1-1
Lecce-Chievo 2-0
Napoli-Fiorentina 2-1
Genoa-AC Milan 2-0
Siena-Cagliari 2-0
Juvetus-Udinese 1-0
Az élcsoport: 1. Lazio 6, 2. Atalanta 6, 3. Torino 4, 4. Inter és Napoli 4-4, 6. Juventus 4Két mérkőzés is 4-3-ra végződött a Primera Divisiónban. A Sevilla és a Real Madrid is hétgólos meccsen győzte le ellenfelét. A Barcelona ellenben nem bírt a Racinggal, csak 1-1-re végzett a Nou Campban. Akciógólig nem is jutott, Messi tizenegyesből talált a kapuba.

A Sevilla legyőzte Bate Bilicet. A Sporting Gijon horvát játékosa három gólt is szerzett a Sánchez Pizjuán Stadionban (kettőnél kifejezetten szerencséje volt a megpattanó labdákkal), de egyedül kevés volt a Marescát, Kanoutét, s jó cserejátékosokat, így Romaricot és Navarrót is felvonultató hazaiak ellen.

A Real Madrid hátrányba került a Numancia ellen az első félidőben, de ez inkább ébresztőnek hatott: a szünetben már 4-2-re vezetett. Guti labdája megpattant egy védőn (alighanem azért neki adják a találatot, mert ünnepi volt: a Real Madrid 5000. bajnoki gólja), Higuain Van Nistelrooy átadását lőtte a kapuba, Van der Vaart éles szögből varrta a kapuba a labdát, majd öngólból született a negyedik. A soriai vendégek óriási lövéssel szerezték a második, szabadrúgásból a harmadik góljukat.

Spanyol bajnokság, 2. forduló

Valladolid-Atlético Madrid 2-1
Barcelona-Racing Santander 1-1
Sevilla-Sporting Gijon 4-3
Getafe-Betis 0-0
Villarreal-Deportivo 1-0
Recreativo-Espanyol 0-1
RCD Mallorca-Osasuna 1-1
Málaga-Athletic Bilbao 0-0
Real Madrid-Numancia 4-3
Almeria-Valencia 2-2
Az élcsoport: 1. Espanyol 6, 2. Valencia 4, 3. Almería 4, 4. Sevilla 4, 5. Getafe 4, 6. Villarreal 4

4

A német Bundesligában a Hannover 5-1-re kiütötte a Mönchengladbachot. Huszti Szabolcs, akit az előző fordulóban száműzött edzője a keretből, visszakerült a kezdő csapatba. A 28. percben ugyan kihagyott egy büntetőt, de aztán két gólt is szerzett, majd az utolsó percben kiharcolt egy büntetőt is. Aztán már nem ő, hanem Forssell lőtte - a kapuba. A Hannover eddig nyeretlen volt, sőt gólt sem szerzett az első három fordulóban!
A Hajnal Tamás 68 percet játszott a Borussia Dortmundban. A BVB ellen a gelsenkircheniek a második félidő elején már 3-0-ra vezettek, ám a sárga-feketék feltámadtak és kiegyenlítettek, igaz, a játékvezető a vendégek két játékosát is kiállította, s megítélt egy 11-est.

A magyar válogatott középpályás kezdőként lépett pályára, a 68. percben a brazil Tinga állt be a helyére. A Hertha BSC Dárdai Pál nélkül játszott 2-2-es döntetlent a Wolfsburggal, míg a Hoffenheim ezúttal is Lőw Zsolt nélkül lépett pályára, és egy pontot szerzett a Stuttgart ellen.

Német bajnokság, 4. forduló

Frankfurt-Karlsruhe (elhalasztva)
Dortmund-Schalke 3-3
Hamburg-Bayer Leverkusen 3-2
Hoffenheim-VfB Stuttgart 0-0
Köln-Bayern München 0-3
Hertha-Wolfsburg 2-2
Werder Bremen-Energie Cottbus 3-0
Hannover-Mönchengladbach 5-1
Bochum-Arminia Bielefeld 2-0
Az élcsoport: 1. HSV 10 pont, 2. Bayern 8, 3. Schalke 8, 4. Dortmund 8

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×