eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Bronzérmes a Kozmann-Kiss-páros

Csodálatos versenyzéssel bronzérmes lett a Kozmann György, Kiss Tamás páros a kenu kettesek 1000 méteres döntőjében a pekingi olimpián. A számot a fehéroroszok nyerték a németek előtt.

A Kolonics György tragikus halála után július közepén összeálló magyar páros az első pályán indult, és a rajtot követően a középmezőnyben haladtak Kozmann Györgyék.

A Gille, Wylenzek német kettős állt az élre, és több mint egy hajónyi előnyre tettek szert már 250 méternél. A németekkel az orosz és a fehérorosz egység próbálta tartani a ritmust, a fekete gyászszalaggal versenyző magyarok az 5-6. helyen álltak.

Kozmannék a második 500 méteren kapcsoltak rá, és fokozatosan dolgozták le hátrányukat, 750 méternél már a negyedik helyen voltak.

Eközben a Bahdanovics-testvérek egyre jobban megközelítették a németeket, és az utolsó 100 méteren kiválóan hajrázva meg is előzték az esélyesebbnek tartott kettőst.

A magyar páros hatalmas csatát vívott a harmadik helyért a románokkal, végül csodálatos hajrával néhány centiméterrel előbb értek célba, így bronzérmet szerzett Kozmann György és Kiss Tamás.

"Tamás mondta, hogy harmadikok vagyunk, én nem tudtam, mert nem néztem ki. Ha nyolcadikok lettünk volna, én azt is elfogadom, azt láttam ugyanis, hogy az oroszokat megelőztük. Valahol a mennyekben érezzük magunkat. Nagyon sokat dolgoztunk az utolsó egy hónapban is. Amikor először betérdeltünk a hajóba, mindjárt éreztük az összhangot, de amikor kijöttünk ide, az átállás mellett a stílust is meg kellett találnunk" - mondta a verseny után Kozmann György.

"Óriási meglepetés ez az eredmény. Még nem is tudom elmondani, mit érzek" - tette hozzá Kiss Tamás.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×