eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Ungvári Miklós kiesett

Helyezetlenül zárt Ungvári Miklós a 66 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián. A magyar versenyző nem jutott be a vigaszágra, miután az őt furcsa körülmények között legyőző orosz Alim Gadanov következő meccsén kikapott.

Az Európa-bajnok Ungvári Miklós a 2004-es athéni játékokhoz hasonlóan ismét helyezetlenül zárta az olimpiát, mivel a legjobb 8 közé jutásért vívott mérkőzésén kikapott Alim Gadunovtól, akit következő meccsén a francia Benjamin Darbelet-vel szemben maradt alul, így nem vitte magával a magyart a vigaszágra.

Furcsa döntés

Ungvári Miklóst 3 másodperccel a mérkőzés vége előtt szabálytalan fogásért megintették, ezzel kapott ki. A találkozó a magyar versenyző intésével kezdődött, majd miután riválisa a karjára esett, 1-1 lett a kokák állása.

A vége előtt 2:47 perccel az egyik oldalbíró kokát ítélt, ám a főbíró nem adta meg, majd a magyar lábfelszedését minősítette vissza jukóról kokára.

Közben Gadanov is kapott egy intést, így 2-2-t mutatott az eredményjelző. Három másodperccel a vége előtt aztán megtörtént a baj: Ungvári földharc közben - a bíró szerint - belenyúlt riválisa ruhaujjába, ezért újabb intés jött, ami már egyben az orosz győzelmét jelentette.

A közönség pfújolt a hajrában meglehetősen szokatlan döntés láttán, a kecskemétiek reménysége pedig kezét széttárva, elképedve állt a tatamin.

"Ezt nem hiszem el, szétvet az ideg! Így elszúrni az olimpiámat! Miért tették ezt velem? Egy kézben tartott meccset vettek el tőlem"- tajtékzott a mérkőzés után Ungvári.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×