eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ballack adott is, kapott is - statisztikák az Eb-ről

Michael Ballack szabálytalankodott a legtöbbet, de a német irányító ellen is követték el a legtöbb szabálytalanságot - többek között ez derül ki a vasárnap spanyol győzelemmel befejeződött labdarúgó Európa-bajnokság statisztikáiból.

Az már vasárnap eldőlt, hogy az Eb gólkirálya David Villa lett, a spanyolok csatára négy találatot szerzet A legtöbb lövéssel az orosz Roman Pavljucsenko kísérletezett, de 28 próbálkozásából csak három végződött góllal. Még rosszabb átlaggal zárt a portugálok sztárja, Cristiano Ronaldo, aki 20-ból egyszer volt eredményes.

A legtöbb gólpasszt, hármat-hármat a török Hamit Altintop és a spanyol Cesc Fabregas adta.

A legtöbb átadása a német Philipp Lahmnak volt, 359-szer passzolt csapattárshoz a védő. Mögötte 337-tel Sergio Ramos lett a második, míg Xavi Hernandez 316-tal a harmadik.

Huszonegy sarokrúgást végezhetett el az orosz Konsztantyin Zirjanov, 19-szer pedig a horvát Dario Srna ívelte be a szögletet.

A németek csapatkapitánya, Michael Ballack szabálytalankodott a legtöbbször 22-szer, de ellene követték el a legtöbb szabálytalanságot, 16-ot. David Villa, Marcos Senna és Sergio Ramos 15-15-ször szabálytalankodott. Nyolcszor állították meg lesen a spanyol Fernando Torrest, hétszer pedig Pavljucsenkót.

A legtöbb védést az orosz Igor Akinfejev mutatta be, 35-ször hárított, míg Jens Lehmann 29 lövést védett.

A legtöbb kapuralövéssel átlagban a spanyolok és a hollandok próbálkoztak, meccsenként 19,5-19,5-szer, míg a németek mindössze 10,33-szor kísérleteztek átlagban.

A török együttesnek összesen 16 sárga lapot osztottak ki, és ez meg is látszott, hiszen szinte minden meccsen volt hiányzója Fatih Terimnek eltiltás miatt.

A legjobb labdabirtoklással Portugália rendelkezett, meccsenként átlagban 55,5 százalékot volt Cristiano Ronaldóéknál a labda. Hollandia 53,75, Spanyolország pedig 53,67 százalékban tartotta meg a labdát. A legrosszabb a svédek mutatója: 42,67 százalék.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×