eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bronzérmes lett a Vasas

Bronzérmes lett a magyar bajnok Vasas a férfi vízilabda Euroligában. Földi László edző együttese a barcelonai Final Four helyosztóján 8-6-ra győzött a horvát Mladost Zágráb ellen.

A két csalódott, a pénteki elődöntőt egyformán elveszítő csapat szombat esti találkozóján a horvátok büntetőből jutottak vezetéshez, ám röviddel később a megúszó Heinrich Róbert a bal alsó sarokba lőtt (1-1). Az újabb "ellengólra" Varga Dénes adott méltó választ (2-2).

A második negyed jobban indult, egy lepattanó labdát Steinmetz Ádám pöckölt a kapuba (3-2), s nőhetett volna tovább is a különbség, ám Katonás Gergő a kapufára vágta a Vasasnak megítélt ötméterest, majd a sorozatosan hibázó Mladost kínálta lehetőségeket puskázták el rendre a piros-kékek, törvényszerűen jött hát az egyenlítés (3-3).

A nagyszünet után a zágrábi alakulat kapott előbb lábra, a magyar csapat kihagyta az emberelőnyt, a Mladost nem (3-4). Varga Dénes távoli kísérlete a kapusról szerencsére becsorgott, de a vezetés maradt amott egy fór sikeres megjátszása nyomán (4-5). Két másodperccel a játékrész vége előtt Steinmetz Barnabás sikeresen "kacsáztatott", lövése besurrant a kapus keze alatt (5-5).

A negyedik nyolc perc "oda-visszasága", vagyis a kölcsönösen eltékozolt helyzetek után egy messziről eleresztett horvát bomba célba ért (5-6), aztán magyar fórnál az idősebbik Steinmetz egy pazar labdát látványosan húzott be a hálóba, majd - újabb emberelőnynél - Varga Dénes lőtte ki a bal felső sarkot, s a három a magyar igazság jegyében Tóth Márton ejtett pazarul (8-6). Innen a Mladost már nem tudott felállni, győzött, ezzel a Final Fourban harmadik a Vasas.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×