eur:
399.48
usd:
363.85
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Zokogott és az úszódresszt okolta a vereségért az olimpiai bajnok

Sírva fakadt Laure Manaudou úszó, azt követően, hogy négy év után első alkalommal nem ő nyert 400 méter gyorsúszásban. A francia sportoló a nem megfelelő úszódresszt hibáztatja.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia úszófenomén hazája nyílt bajnokságán vett részt, de 400 méter gyorson meglepetésre alulmaradt a román Camelia Poteckal és honfitársával, Coralie Balmyval szemben. Laure Manaudou kedvenc számában csaknem négy éve, legutóbb 2004 júniusában kapott ki, így mostani harmadik helye hatalmas csalódás.

A francia úszó , aki az eredményhirdetést követően nem vett részt a közös fotózáson, sírva fakadt a kudarc miatt.

"Nehéz legyőzöttnek lenni. Csak annyit mondhatok, hogy várok az új úszódresszre" - mondta a 22 éves versenyző. Laure Manaudou a francia sportolók többségével egyetemben az Arena sportszergyártó céggel áll szerződésben, így ő sem hordhatja a Speedo által kifejlesztett új ruhát, amellyel meglepően sokan értek el rekordokat az elmúlt hetekben.

Az LZR Racer nevű ruhán nincsenek varrások, a részeket összehegesztették, így a ruha kisebb ellenállást tanúsít a vízben. A dressz a fűzőszerű kialakításának köszönhetően elsősorban a hajrában segít: a fáradó versenyzők kisebb erőfeszítések árán maradnak az ideális testtartásban.

Sokan kritizálták a ruhát és annak gyártóját, mondván, nem megengedett előnyöket biztosít, de a nemzetközi szövetség engedélyezte a viselését.

A francia úszó-szövetség is engedett a versenyzők nyomásának, és hozzájárult, hogy a válogatókon szabadon választott márkájú ruhában ússzanak a sportolók.

Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×