eur:
401.3
usd:
365.86
bux:
0
2024. október 7. hétfő Amália

Elbukta rangadóját a Real Madrid

A szezon jelentős részében csak vergődő Valencia labdarúgócsapata négy napon belül a Barcelona, majd a Real Madrid ellen is 3-2-re győzött.

A Valencia a katalánok elleni sikerrel csütörtökön biztosította helyét a Spanyol Király Kupa döntőjében.

Ronald Koeman vezetőedző csapatának jó tett az egyik nagy rivális elleni siker, mert a Real elleni bajnokit is jó kezdte, igaz, David Villa 33. percben szerzett vezető gólja után Raúl szinte azonnal egyenlített.

A csapatkapitány az 55. percben vezetést szerzett a hatalmas lendülettel támadó fővárosiaknak, de hiába alakította ki nagyobbnál nagyobb helyzeteit a Real, a szenzációs napot kifogó Timo Hildebrand kapus innentől rendre kifogott Robinhóékon.

A 66. percben Villa büntetőből egyenlített, majd a madridiak a hajrában szinte percenként alakítottak ki gólszerzési lehetőségeket.

A kontrákra berendezkedő Valencia Javier Arizmendi révén a 88. percben visszavette a vezetést, és jókora meglepetésre megnyerte a rangadót.

A Barcelona 4-1-re győzött a Valladolid ellen, és négy pontra megközelítette a Realt a tabellán.

A Valencia október végén otthon 5-1-re kikapott a Realtól, a kudarc után pedig számos további vereség következett. A Turia-partiak most legalább részben visszavágtak a listavezetőnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Eddig elnéző volt a NAV, de jövőre tízmilliós bírságok röpködhetnek a cégeknek

Eddig elnéző volt a NAV, de jövőre tízmilliós bírságok röpködhetnek a cégeknek

Tavaly óta új adatszolgáltatási kötelezettség terheli a kapcsolt vállalkozással rendelkező közép- és nagyvállalatokat, már a társasági adóbevallásukban is szerepeltetniük kell bizonyos, a transzferár dokumentációban is szereplő adatokat, amely a Niveus Consulting Group adószakértői szerint akár 10-20 ezer céget érinthet. Ehhez képest tavaly, a Pénzügyminisztérium statisztikái szerint mindössze 5512 cég nyújtott be transzferáras adatszolgáltatást, vagyis sokan nem tettek eleget – időben vagy egyáltalán – kötelezettségüknek, ennek ellenére egyelőre elmaradtak a jelentős bírságok. Ez annak köszönhető, hogy a NAV támogatólag lépett fel az ellenőrzések során és jellemzően csak hiánypótlásra szólította fel a cégeket, azonban több jel is arra mutat, hogy jövőre már elillanhat ez a jóindulat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×