eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Õrület közben: "túl sok lett a rés, amit be kellene tömni"

Bár a jelenlegi olasz labdarúgás két óriásának derbijével (Inter-Milan 2-1) érdemben befejeződött a Serie A 2007-es szezonja, Itália futballőrülete cseppet sem csökken. A január elsején megnyíló átigazolási piac már most cikkek, találgatások, hírek és álhírek tömegét szülte. Sorozatunk első részében a Bajnokok Ligája címvédője, az AC Milan háza táján néztünk szét, a második részben a bajnok Inter következik.

Az olasz sajtó a legtöbbet a fantasztikus nemzetközi, ám bánatos hazai mérleggel rendelkező Milánnal foglalkozik. Carlo Ancelotti csapata - bármilyen hihetetlen - az őszi szezonban képtelen volt bajnoki mérkőzést nyerni hazai pályán, ráadásul a Bajnokok Ligájában, a folytatásban az angol Arsenallal kell megküzdeniük, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Az olasz szaksajtó természetesen nem mulasztja el megjegyezni, hogy a brazil Alexandre Pato érkezése milyen sokat dobhat a csapat teljesítményén, ám ugyanígy szó van Didier Drogba, sőt Andrej Sevcsenko érkezéséről is, miközben tovább zajlanak a találgatások a brazil Ronaldinho esetleges megvételéről is. További részletekért kattintson ide!

2007: a rekordok éve

Rátérve a fantasztikus évet zárt Internazionáléra, a bajnoki címvédő keretében is lesz változás. Pedig Milánó kék-fekete alakulata bámulatos évet zárt idén. Rekordot rekordra halmozott a csapat.

A bajnokságban a megszerezhető 111 pontból 92-őt begyűjtött az együttes, ez pedig azt jelenti hogy január óta a mérleg 28 győzelem, 8 döntetlen és 1 vereség (a Roma ellen otthon április 18-án) a bajnokságban. A 79 lőtt gól (2,14/mérkőzés) a legtöbb az összes csapat közül a 28 kapott pedig a legkevesebb (0,76). Ezeket a számokat nem lesz könnyű bármikor is felülmúlni.

Pedig a csapatot nagyon sok sérülés hátráltatta (Sztankovics, Viera, Dacourt, Figo és a derbin Samuel is kiesett). Massimo Moratti sokáig nem akart hozzányúlni fantasztikus keretéhez, de a héten már a lehetséges igazolásokról nyilatkozott.

A középpályát erősítenék

Az elnök szerint a középpálya vár megerősítésre, de a sok pletykával ellentétben nem Enzo Maresca lehet a befutó. A pletykák szerint a Monaco játékosáért, Menezért kínált 10 millió eurót az elnök, majd mikor ezzel kapcsolatban kérdezték akkor így reagált:

"Ez nem igaz, vagy legalábbis nekem senki sem szólt róla. De tényleg szó sincs még konkrét személyről, mivel az elmúlt hétig valóban nem érdekelt bennünket az átigazolási piac, így nem követtük senkinek sem a teljesítményét. Most viszont Samuel sérülése után mindenképpen igazolnunk kell, mert hirtelen túl sok lett a rés, amit be kellene tömni. Nem ragaszkodok ahhoz, hogy olasz legyen az új igazolásunk, lehet nyugodtan külföldi is. Maresca? Most nem szeretnék belemenni konkrét dolgokba, de Maresca nincs azok között a játékosok között, akik szóba jöhetnének. Elsősorban olyan emberre gondoltunk, aki a Bajnokok Ligájában is játszhat, ha ez nem teljesül, akkor sincsen katasztrófa, ugyanis lesz egy játékos csak bajnoki meccsekre, ez pedig azzal jár hogy más rápihenhet a BL-re" - fejezte be nyilatkozatát az Inter elnöke.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×