eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Várhidi Péter: "Szívesen dolgoznék együtt Mourinhóval"

Várhidi Péter továbbra is szívesen lenne a magyar válogatott szövetségi kapitánya, hogy folytathassa a megkezdett munkát. A szakember az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában elmondta: nem csalódott, hogy nem hosszabbították még meg a szerződését, és türelmesen várja a döntést jövőjével kapcsolatban. Várhidi Péter szerint nincs annak realitása, hogy az MTK szakmai igazgatója lenne, míg a külföldi lehetőségekről egyelőre nincs konkrétum.

Az MLSZ elnöksége elfogadta beszámolóját az elmúlt egy évről, de nem döntött arról, hogy meghosszabbítják-e szövetségi kapitányi szerződését. Mennyire lepte meg ez a döntés?

Ebben nem volt semmi meglepő. Tudtam előre, hogy jelenleg én csak egy egyszemélyes lehetőség vagyok. Az MLSZ vezetői úgy döntöttek, hogy megversenyeztetik a posztot, és körülnéznek külföldön is lehetséges jelölteket keresve. Más magyar edző azonban nem jöhet szóba rajtam kívül.

Csalódott, hogy még nem hosszabbították meg a szerződését?

Nem vagyok az, mert még nem volt igazából döntés, így nincs is miért csalódottnak lennem. Ez nem azt jelenti, hogy nem is maradhatok kapitány. Gazdasági kérdés, mennyire engedheti meg az MLSZ anyagilag, hogy külföldi edzőt hozzon Magyarországra. Várjuk meg, hogy ki lesz a külföldi jelölt.

Nem valószínű, hogy José Mourinhót tudnák szerződtetni az MLSZ vezetői.

Pedig szívesen dolgoznék vele együtt, közelről szemlélném, hogy ő mivel tud többet. A magyarok nem bizonyíthatnak külföldön, a külföldi sztáredzők pedig nem dolgoztak még Magyarországon, így a különbség összevethetetlen.

Arról tud, hogyan állnak a tárgyalások?

Erről nincs információm. Az MLSZ elnöke, Kisteleki István keresi az edzőket, és tárgyal a jelöltekkel.

A kollégák körében mennyire lett népszerű a szakvezetői poszt?

Kellemesebb a helyzet, mint korábban. Az elmúlt évek sorozatos vereségei és a nemzetközi ellehetetlenülés után idén egy új koncepció alapján a fiatal válogatott építése volt a szempont. Ez a feladat jól sikerült, hiszen a szurkolók bizonyították, tetszik nekik a folyamat, ugyanis az utolsó, a görögök elleni meccsen 32 ezer néző jött ki szurkolni. Ez mutatja, hogy a közvélemény elfogadta az akaratunkat, és úgy tűnik, a szakma is. Voltak negatív visszajelzések a fiatalítással kapcsolatban, de én az elképzelésemet tűzön-vízen keresztülviszem, és ebben az elnökség partner volt. Az év végére bebizonyosodott, hogy a fiatalításnak vannak előnyei is, járható ez az út, és idén a hosszú távú törekvések alapjait megteremtettük.

Tapasztalt-e áskálódást a magyar edzők köréből?

Nem jutott el hozzám ilyen. Néha-néha a médiából való visszajelzések alapján hallottam arról, hogy elégedetlenek.
Minek köszönhető, hogy ennyire türelmes?

Nem stílusom a vagdalkozás. Engem az MLSZ vezetése bízott meg, az ő joguk dönteni a sorsomról. Emellett pedig hosszú távú szerződésem van az MLSZ-szel szövetségi edzőként, és ezt nem érinti a szövetségi kapitányi megállapodás. December 31-ig vagyok az A válogatott szövetségi kapitánya, de a szövetségi edzői szerződésem határozatlan időre szól.

Mennyire lenne vonzó az MTK szakmai igazgatói posztja, hiszen állítólag felvetődött, hogy ott folytathatja?


Ez csak a zuhanyhíradóban szerepelt, semmi ilyenről nincs szó. Mosolyogtam rajta, amikor olvastam, hogy én lennék az MTK új szakmai igazgatója, mert ennek nincs alapja. Garami Józsefet tisztelem, Újpesten dolgoztunk együtt, és nem pályáznék a helyére.

Arról is hallani, hogy külföldi ajánlata is van. Ennek mennyire a realitása?

Ez már közelebb áll az igazsághoz, de kényesebb kérdés, és semmi konkrétumról nem tudok beszámolni.

Hol dolgozna a legszívesebben?


A magyar "A" válogatottnál. Ez a szakma csúcsa egy adott országban, és nagy dolog, hogy én ilyen fiatalon erre a posztra kerülhettem.

(A Várhidi Péterrel készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatja december 24-én, hétfőn délután 1 és 2 óra között az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×