eur:
389.57
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Készülnek a rendőrök is...

A négy csoport nyolc továbbjutó helyéből már csak kettő kiadó. Szerda este ezekért játszik a Bajnokok Ligája utolsó 2007-es játéknapján a Rangers és a Lyon, illetve (nem egymás ellen) a PSV és a Fenerbahce. A Barcelona, a Manchester United és az As Roma, az Internazionale, valamint a Sevilla és az Arsenal már továbbjutott.

E csoport: A Lyonon csak a győzelem segítene

A Barcelona már csoportelsőként fogadja a már biztosan negyedik VfB Stuttgartot, amelyből hiányzik majd legjobb játékosa, a beteg Mario Gomez. A katalánok továbbra is minden hazai mérkőzésüket megnyerték ebben az idényben, aligha lesz ez másként szerda este.

Frank Rijkaard eltiltása miatt Johan Neeskens irányítja a Barcelonát, amelyből ezúttal hiányzik majd Lionel Messi, s amelyben valószínűleg a második számú kapus, Jorquera kezd majd.

Sokkal több izgalmat ígér a Rangers és a Lyon mérkőzése, amely valóban a továbbjutásról, a csoport második helyéről dönt. A két csapat azonos pontszámmal áll, a hazai győzelem és a döntetlen a Rangers, a vendégsiker a franciák továbbjutását jelenti.

A franciák néhány játékosukat pihentették a hétvégén a szombati mérkőzésre tekintettel, de az 50. BL-mérkőzésére készülő Juninho Pernambucano vezérletével minden mezőnyjátékos-sztárjuk bevetésre kész.

Rangers-Lyon
Barcelona-Stuttgart
A csoport állása: 1. Barcelona 11 pont, 2. Rangers 7, 3. Lyon 7, 4. Stuttgart 3

F csoport: Készülnek az olasz rendőrök is

A helyezések már eldőltek a csoportban, mégis az olaszok presztízscsatának tartják az esztendő negyedik találkozóját a Manchester Uniteddel szemben. Bennük még eleven él a tavaszi, manchesteri 1-7...

Sir Alex Fergusont a jelek szerint az sem izgatná különösebben, ha kikapna a csapata. Négy kulcsjátékosát, Cristiano Ronaldót, Carlos Tevezt, Ryan Giggset és Rio Ferdinandot el sem vitte magával az Örök Városba, ellenben ott van a keretben Danny Simpson, Jonny Evans, Nani, Darren Fletcher, Louis Saha és két ifista, Febian Brandy és Sam Hewson.

A Romában Alberto Aquilani és Marco Cassetti még sérült, Simone Perrotta játéka kétséges, a francia Philippe Mexes ellenben visszatér a csapatba.

A mérkőzésre nagy erőkkel készülnek az olasz rendőrök is, miután a két csapat legutóbbi római találkozóján véres összecsapásokra került sor köztük és az angol szurkolók között.

Tartanak a Roma szurkolóitól a Manchester United színes bőrű játékosai is, akik közül a francia Louis Saha azt nyilatkozta, fel van készülve arra, hogy zaklatni fogják, mert az olaszok lényegesen kevesebbet tesznek a rasszizmus ellen, mint az angolok.

AS Roma-Manchester United
Sporting-Dinamo Kijev
A csoport állása: 1. Manchester United 15 pont, 2. AS Roma 10, 4. Sporting CP 4, 4. Dinamo Kijev 0.

G csoport: Nagy lehetőség előtt a Fener

Az Inter már biztosan csoportelső, a CSZKA pedig kiesett. Ez biztos a csoportban, az ellenben, melyik gárda lesz a második továbbjutó nem. A Feneré a jobb esély, a törökök sorsa a saját kezükben van. Ha megverik az enyhén szólva is tartalékos, csoportutolsó CSZKA-t, történetük során először, bejutnak a Bajnokok Ligája tavaszi folytatásába.

Zicónak, a csapat brazil edzőjének három középpályást, Tümer Metint, Stephen Appiah-t és Deniz Barist pótolnia kell, de orosz kollégájának, Valerij Gazzajevnek még több a gondja.

Elvir Rahimic és Dudu eltiltott, Vagner Love és Jo, valamint Vaszilij Berezuckij, Daniel Carvalho és Milos Krasics sérült. Gazzajevnek mindössze 13 bevethető mezőnyjátékosa van, köztük a még tizenéves török légiós, Caner Erkin.

A PSV győzelemre készül a legjobb olasz csapat ellen. Jan Wouters, a csapat edzője nem örült a sajtóvéleményeknek: "Azt írják, az Inter a B csapatát küldi majd. Tudom, hogy sok a sérült és az eltiltott az olaszoknál, de így is nagyon erősek. Ezeket a futballistákat nem lehet lebecsülni azzal, hogy B csapatról beszélünk."

Az Interből - különböző okok miatt - Patrick Vieira, Olivier Dacourt, Luís Figo, Dejan Sztankovics, Zlatan Ibrahimovic, Walter Samuel és Nicolás Burdisso is hiányzik majd.

PSV-Inter
Fenerbahce-CSZKA Moszkva
A csoport állása: 1. Inter 12 pont, 2. Fenerbahce 8, 3. PSV 7, 4. CSZKA 1


H csoport: Tartalékos Arsenal

A továbbjutás már ebben a csoportban is eldőlt: az újonc Sevilla és az Arsenal is részese lesz a tavaszi folytatásnak. A spanyolok célja a csoportelsőség, ezért nyerni mennek Prágába is, noha nem lesz könnyű dolguk a Slavia ellen. A csehek szépen akarnak búcsúzni a BL-től - de csak ettől a sorozattól köszönnek el, tavasszal folytatják szereplésüket az UEFA-kupában.

Karol Jarolim edzőnek a csatársor összetétele okoz gondot: a cseh liga legjobb két csatára, Stanislav Vlcek és Zdenek Senkerik egyaránt sérült, noha utóbbi játékára van némi remény. A spanyoloknál az eltiltott Adriano és Keita nem játszhat, Kanouté és Poulsen ellenben visszatérnek a csapatba.

Az Arsenal a román Steauát fogadja. Arsene Wenger sem titkolja, számára fontosabb a hétvégi, Chelsea elleni bajnoki rangadó, mint a tétnélküli BL-meccs. Jens Lehmann fog védeni, valószínűleg játszik a sérülése után meccshiánnyal küzdő Robin van Persie, s a fiatalok közül Bendtner, Senderos és Denílson is. Fabregas, Flamini és Hlebg sérült.

Ha az Arsenal beérné pontszámban a spanyolokat (ha nyer, s a Sevilla döntetlent játszik), megszerzi a csoportelsőséget.

Arsenal-Steaua
Slavia-Sevilla
A csoport állása: 1. Sevilla 12 pont, 2. Arsenal 10, 3. Slavia 5, 4. Steaua 1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×