eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

BL: csúcstalálkozók a negyeddöntőben

A labdarúgó Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán eldőlt, hogy a negyeddöntőben Arsenal - Juventus, Lyon - Milan és Benfica - Barcelona mérkőzés lesz. A negyedik párosban az Internazionale - Ajax párosítás továbbjutója a spanyol Villarreallal játszik.

Kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő sorsolását. A legjobb nyolc között ismét lesz rangadó, ilyennek számít a Real Madridot kiverő angol Arsenal és az olasz bajnokságot fölényesen vezető Juventus összecsapása.

Szintén kiemelt érdeklődésre tarthat számot a francia bajnoskág egyeduralkodója, az európai porondon is nagyra törő Lyon és a Bayern Münchent megalázó fölénnyel búcsúztató AC Milan csatája.

A nagyágyúk közül talán az előző körben a Chelsea-t meggyőző teljesítménnyel kiütő Barcelona járt a legjobban. A katalán sztárcsapat a portugál Benficával találkozik, ráadásul az első mérkőzést idegenben vívja. Más kérdés, hogy a portugálok a legjobb 16 között a címvédő Liverpoolt búcsúztatták.

A negyedik mérkőzés résztvevői egyelőre nem biztosak, hiszen az olasz Internazionale és a holland Ajax csak jövő szerdán játszák a visszavágót. Az viszont biztos, hogy a továbbjutó az idei BL-sorozat egyik meglepetés csapatával, a spanyol Villarreallal találkozik.

Kisorsolták a további menetrendet is. E szerint az Arsenal - Juventus párharc győztese az elődöntőben az Internazionale vagy Ajax - Villarreal páros továbbjutójával meccsel, míg a Lyon-Milan derbit túlélő csapat a Benfica-Barcelona összecsapás győztesével játszhat a döntőbe jutásért.

A negyeddöntő első mérkőzéseit március 28-án és 29-én, a visszavágókat április 4-én és 5-én játsszák. Az elődöntőket április 18-19-én, a visszavágókat egy héttel később játszák.

A döntőre május 17-én kerül sor Párizsban.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×