INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

BL: csúcstalálkozók a negyeddöntőben

Infostart / InfoRádió
A labdarúgó Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán eldőlt, hogy a negyeddöntőben Arsenal - Juventus, Lyon - Milan és Benfica - Barcelona mérkőzés lesz. A negyedik párosban az Internazionale - Ajax párosítás továbbjutója a spanyol Villarreallal játszik.

Kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő sorsolását. A legjobb nyolc között ismét lesz rangadó, ilyennek számít a Real Madridot kiverő angol Arsenal és az olasz bajnokságot fölényesen vezető Juventus összecsapása.

Szintén kiemelt érdeklődésre tarthat számot a francia bajnoskág egyeduralkodója, az európai porondon is nagyra törő Lyon és a Bayern Münchent megalázó fölénnyel búcsúztató AC Milan csatája.

A nagyágyúk közül talán az előző körben a Chelsea-t meggyőző teljesítménnyel kiütő Barcelona járt a legjobban. A katalán sztárcsapat a portugál Benficával találkozik, ráadásul az első mérkőzést idegenben vívja. Más kérdés, hogy a portugálok a legjobb 16 között a címvédő Liverpoolt búcsúztatták.

A negyedik mérkőzés résztvevői egyelőre nem biztosak, hiszen az olasz Internazionale és a holland Ajax csak jövő szerdán játszák a visszavágót. Az viszont biztos, hogy a továbbjutó az idei BL-sorozat egyik meglepetés csapatával, a spanyol Villarreallal találkozik.

Kisorsolták a további menetrendet is. E szerint az Arsenal - Juventus párharc győztese az elődöntőben az Internazionale vagy Ajax - Villarreal páros továbbjutójával meccsel, míg a Lyon-Milan derbit túlélő csapat a Benfica-Barcelona összecsapás győztesével játszhat a döntőbe jutásért.

A negyeddöntő első mérkőzéseit március 28-án és 29-én, a visszavágókat április 4-én és 5-én játsszák. Az elődöntőket április 18-19-én, a visszavágókat egy héttel később játszák.

A döntőre május 17-én kerül sor Párizsban.

A címlapról ajánljuk