eur:
393.91
usd:
365.01
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Már keresik Eriksson utódját

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) már keresi Sven-Göran Eriksson utódját. Az angol válogatott szövetségi kapitányának 2008-ig érvényes a szerződése, de valószínűleg a németországi világbajnokság után távozik posztjáról.

Az Angol Labdarúgó Szövetség már most az Eriksson utáni időszakon gondolkodik. Az FA vezetői az egyik bulvárlap által kirobbantott botrány után fordít nagyobb figyelmet a jövőre.

A szervezet állásfoglalásában az áll, hogy a németországi világbajnokságig maximálisan támogatják a szövetségi kapitányt, de fel kell készülniük a vébé utáni időszakra is. Eriksson a jövő hét elejére ígérte, hogy beszámol a további elképzeléseiről, miközben az élvonalbeli klubok a tréner súlyos megbüntetését követelik a szövetségtől.

David O'Leary, az Aston Villa menedzsere szerint megbocsáthatatlan és elfogadhatatlan, hogy a szakvezető egy kollégájának a helyére pályázik és ezt nem is titkolja.

A svéd tréner körüli legújabb botrányt a News of the World robbantotta ki. A legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap egyik újságírója csapdába csalta Erikssont azután, hogy arab sejknek adta ki magát, és a bizalmába férkőzött.

A sajtómunkás - ahogy a vasárnapi, bőséges, fotókkal illusztrált tudósításból kiderült - nemrégiben Dubajba utaztatta és a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában, a tengerre épült Burdzs el-Arabban szállásolta el az 57 éves szakvezetőt és ügynökét, Athole Stillt. Az itt megejtett "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy a "sejk" megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni.

Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után elvállalná az Aston Villa menedzserségét. A szakembert 2008-ig szóló szerződés köti a szövetséghez, amelytől évi 3 millió font (1,1 milliárd forint) bruttó fizetést kap, de a kapitány a dubaji vacsorán az újságírónak kijelentette, hogy az idény vége után bármi elképzelhető.

A skandináv tréner még azt is megígérte, hogy az Aston Villához csábítja David Beckhamet, aki most a Real Madridban játszik. Eriksson felfedte, hogy már beszélt is az angol válogatott kapitányával, aki szerinte nem érzi jól magát a Realnál, mert ez már a harmadik szezonja ott, "és még nem nyertek semmit".

Eriksson igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Beckham hajlandó lenne-e visszaköltözni Angliába.

Athole Still, a szakember ügynöke vasárnap a BBC rádiónak elismerte ugyan a dubaji tárgyalás tényét, a News of the World eljárását azonban "gyalázatos kelepcének" nevezte, és határozottan cáfolta, hogy a szakvezető bármikor is a szövetséggel fennálló szerződése felrúgásáról beszélt volna.

Still szerint Eriksson valóban szóba hozta lehetséges szerepét az Aston Villánál, de ez szerinte csak "elvi jelentőségű, mivel a futballban soha nem tudja az ember, mi fog történni".

Eriksson az angol válogatott játékosaitól telefonon kért elnézést az incidensért.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×