eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

"Rendkívül komoly a helyzet" - a nap hírei

Rendkívül komolynak tartja a járványügyi helyzetet az országos tisztifőorvos. A kormány ígérete alapján szerdán megkezdődik a metró forgalomirányítóinak beoltása. Februárban 3,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban.

Rendkívül komolynak tartja a járványügyi helyzetet az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján kiemelte: korábban nem tapasztalt mértékű az emelkedés a fertőzöttek számában. Beszélt arról is, hogy csütörtöktől vasárnapig tart a múlt hétről elhalasztott oltási kampány a 60 év alatti krónikus betegek számára - mondta az országos tisztifőorvos. Hozzátette: rövidesen megkezdődhet a védekezésben résztvevő rendvédelmi dolgozók és katonák oltása.

Az elmúlt 24 órában 158 beteg meghalt, illetve 6494 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és naponta hasonló ütemben nő az esetek száma. Hozzátette: meghaladta a 120 ezret az aktív fertőzöttek száma. Müller Cecília óvatosságra intette a frissen beoltottakat, mivel a vakcinák csak két-három hét elteltével adnak védettséget.

Már megtették a magyar sportolók olimpiai részvételéhez szükséges előkészületeket - mondta Tokióban a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyar résztvevők megkapják a koronavírus elleni vakcinát. A nagykövetség megemelt létszámban dolgozik majd az ötkarikás játékok idején.

A kormány ígérete alapján szerdán megkezdődik a metró forgalomirányítóinak beoltása - közölte a városüzemeltetését felelős Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. Közben az első ajtós felszállás azonnali megszüntetését követeli az Egységes Közlekedési Szakszervezet a BKV vezérigazgatójától a járművezetők érdekében.

Átvevőpontként sem működhetnek a zárva tartásra kötelezett üzletek, házhoz vagy szabadon elérhető csomagpontra kell szállítaniuk a megrendelt termékeket - hívta fel a figyelmet Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Az állásfoglalás egyértelművé teszi, hogy csak az olyan kereskedelmi egységekben lehet az online megvásárolt termékeket átvenni, amelyek a kormányrendelet szerint nyitva tarthatnak.

Februárban 3,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban, az előző hónaphoz képest 0,7 százalékos a növekedés - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Az év második hónapjában az átlagosnál jobban nőttek az élelmiszerárak, 3,4 százalékkal, az üzemanyagoké 4,6 százalékkal emelkedett.

Elfogadta az unió egészségügyi cselekvési programját az Európai Parlament. A 5,1 milliárd eurós program konkrét intézkedésekkel segítené elő, hogy a tagállamok egészségügyi rendszerei jobban felkészüljenek a válsághelyzetekre és világjárványokra.

Javította az idei globális GDP-növekedési előrejelzését az OECD. A szervezet várakozása szerint a globális gazdaság 5,6 százalékkal nő az idén. A jelentés összeállítói ugyanakkor megjegyezték: a világ GDP-jének bővülése jelentősen függ attól, milyen gyors ütemben nő a beoltottság a világon, milyen gyorsan oldják fel a korlátozásokat.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×