eur:
397.02
usd:
355.77
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
2015. december 16-án Londonban készített kép Maggie Smith kétszeres Oscar-díjas brit színésznőről. Smith, aki  több mint hét évtizedes karriert futott be a filmvásznon és a színpadon, 2024. szeptember 27-én, 89 éves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Elhunyt Maggie Smith, a Harry Potter-filmek McGalagony professzora

Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ.

Maggie Smith pénteken, életének 90. évében hunyt el; halálhírét családja jelentette be.

Színészi pályafutása több mint hét évtizedet ívelt át: első színpadi szerepeit 1952-ben - a néhai II. Erzsébet királynő trónra lépésének évében - játszotta.

Maggie Smith-t a két éve elhunyt királynő 1990-ben a lovagi cím női megfelelőjének számító, a Dame előnév viselésére jogosító rangra emelte.

Kétszeres Oscar-díjas, háromszor nyerte el a Golden Globe-díjat, ötször a BAFTA-díjat, négyszer az Emmyt és egyszer a Tony-díjat, ezáltal azon kevesek egyike, aki megkapta a „színészi hármas koronát”, amelyhez az Oscar-, az Emmy- és a Tony-díj elnyerése szükséges.

Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.

Áttörést ért el a szuperbaktériumok elleni küzdelemben a HUN-REN

Magyar kutatók egy nemzetközi projekt részeként egyedülálló szuperbaktérium-térképet készítettek, ami az egyik legveszélyesebb, kórházi fertőzéseket okozó kórokozó globális jelenlétét és terjedését mutatja be. Új fejezet nyílhat az antibiotikum-rezisztens kórházi fertőzések elleni küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×