eur:
390.72
usd:
364.15
bux:
68408.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt Szirtes András

Meghalt Szirtes András. A filmrendező 72 éves volt.

Hetvenkét éves korában elhunyt Szirtes András filmrendező, operatőr, vágó, színész és zenész – írja pályatársa, Fodor Tamás színész tette közzé a Facebookon.

A 24.hu azt írja, hogy a halálhírt más források is megerősítették nekik.

Szirtes András tizennyolc évesen lett a Mafilm munkatársa, ahol villanyszerelőből és műszerészből lassan segédmikrofonossá, vágóasszisztenssé, vágóvá, segédoperatőrré, operatőrré, rendezőasszisztenssé, majd rendezővé vált, végigjárva a szamárlétrát.

1974-1977 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola filmvágó szakán tanult, közben azonban elvégezte a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem filozófia-esztétika szakát (1975) is. 1987-1989 között az Egyesült Államokban tartott egyetemi előadásokat, majd a rendszerváltás után hazatérve megalapította a Szirtes-Film Kft.-t, aminek haláláig vezetője maradt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×