INFORÁDIÓ
2022. május 28. szombat
Csanád, Emil

média hungary

csermely ákos

konferencia

Professional video mixing console, transmission control full.

Digital Media Hungary: kalandra fel!

InfoRádió

Most rendezik Siófokon a magyar média egyik legrangosabb konferenciáját, amelynek témája a centralizáció és a decentralizáció egymásra hatása.

Kedden és szerdán rendezik meg Siófokon a Digital Media Hungary konferenciát. A 27. alkalommal megszervezett esemény alapítója és és főszervezője, Csermely Ákos az InfoRádióban elmondta, az idei rendezvény mottója: Kalandra fel, avagy a versenypiaci centralizációs decentralizáció egymásra hatásának vizsgálata.

"Vannak a globális keresők, és vannak az ún. közösségi szállítók, ők találták ki még évekkel ezelőtt azt az ősi kereskedelmi fogást, hogy

előbb adj, aztán kérj, aztán követelj, aztán tedd függővé.

Az ember azt adta a legkönnyebben, amire azt hitte, hogy ingyen van: az idejét meg az adatait. Ebből ez a két nagy globális cég elkezdett növekedni, ez a centralizáció" – mondta Csermely Ákos, és hozzátette, a decentralizáció pedig azt jelenti, hogy egyre több cég már nem külső ügynökségnek adja ki a munkákat, hogy elérjen Magyarországon hétmillió internetező embert, hanem mindenki el tud ma már mindenkit érni. Ezért ma már sok olyan nagy cég van Magyarországon, amely ha mindenkit el szeretne érni egy időben, akkor még a hagyományos médiához, a nagy újságokhoz, a rádiókhoz, a televíziókhoz fordul, de amikor csak a saját ügyfeleihez akar szólni, akkor már átvált a digitális megoldásokra.

A két nap alatt csaknem háromszáz előadó lesz a négy teremben. Foglalkoznak a bulvár helyzetével, amely a világon mindenütt, nemcsak Magyarországon, szitokszónak számít, pedig eredetileg a bulvár szórakoztatva tanítanit és informálnit jelent. Lesz olyan terem, ahol arról beszélnek, hogy a hagyományos média hogyan találkozik a mostanság nagyon divatos filmcsatornákkal, és ez hogyan hat ez a televíziózásra.

"A decentralizációt és centralizációt megvizsgáljuk reklám- és marketingszempontból, hogyan tudjuk azt mérni például, hogy az embereket mondjuk 17 és 22 óra között hol lehet elérni. Teljesen más alapokra kell helyezni a méréseket, az adatgyűjtéseket, és ez például a marketingben is teljesen új feladatokat és szemléletet kíván" – mondta a Digital Media Hungary főszervezője.

Nyitókép: broadcastertr/Getty Images

Kapcsolódó hang

Digital Media Hungary: kalandra fel!
 
A címlapról ajánljuk

Megszólalt a Mol

A kormány csütörtök este kihirdette azt a rendeletet, amely tiltja a 480 forintos literenként tankolást...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018