INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

puskás öcsi

rajzfilm

nfi

Indulhat a Puskás-rajzfilmsorozat gyártása

Indulhat a Puskás-rajzfilmsorozat gyártása

Infostart

5 animációsorozat készülhet el a Nemzeti Filmintézet támogatásával.

A Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottsága a tévés bemutatásra és streaming szolgáltatásra készülő animációs alkotások támogatására kiírt pályázat keretében 5 sorozattervnek szavazott meg összesen 427,8 millió forint gyártási támogatást.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) a 2020-ban meghirdette a televíziós bemutatásra és streaming szolgáltatásra készülő alkotások támogatási pályázatait.

A nyertesek: Bárdos Csaba, Gellár Csaba, Lerch Tamás, Máli Csaba és Miklósy Zoltán rendezők.

A készülő sorozatok között van Gyulai Líviusz (1937-2021) egyik utolsó alkotása, az Arthur király korát bemutató Egy jenki Arthur király udvarában című sorozat következő epizódjai, melyeket a világhírű grafikusművész halálát követően Máli Csaba rendez.

Támogatást nyert a Puskás Öcsi és barátai című alkotás...

...mely a futball szeretete mellett a barátságról, a találékonyságról és az önzetlenség fontosságáról szól (rendező: Gellár Csaba) és az elsősorban gyerekeknek szóló Kippkopp és a tizenkét hónap (rendező: Lerch Tamás).

A Cipelő cicák sorozat újabb epizódjaiban (rendező: Bárdos Csaba) folytatódhatnak az apró kis varázsló cicák és a gyerekek kalandjai, támogatásban részesült továbbá a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek sorozat második évada, mely a gyerekek számára is érthető és szórakoztató formában mutatja be, mi történik bolygónkkal, ha nem vigyázunk rá (rendező: Miklósy Zoltán).

A tavaly kiírt pályázatok során eddig összesen 2112 filmtervet dolgozott fel a szervezet, a Televíziós Döntőbizottság 208 pályázatot támogatott, több mint 7,5 milliárd forint támogatással készülnek ígéretes mozgóképek.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018