eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin
Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek a Szerb Egyházi Múzeum épületének és új állandó kiállításának megnyitóján Szentendrén 2019. május 25-én. A múzeum, amely eddig a szentendrei székesegyház Pátriarka utcai kertjében működött, most az egykori szerb tanítóképző és felekezeti iskola Fő téri épületébe költözött. Az épületet a magyar kormány 650 és a szerb kormány 150 millió forintos támogatásával újították fel és alakították át múzeumnak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Egyre több minden kiderül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjáról

A záró szentmisét szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

Szentmisék, lelkiségi, kulturális és családi programok szerepelnek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) eseményei között, amelyet szeptember 5. és 12. között tartanak Budapesten.

Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a NEK titkárságának vezetője ismertette: a kongresszus nyitó szentmiséjét szeptember 5-én a Hősök terén tartják.

Szeptember 11-én a Kossuth téren Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét, amely után a hívek az Oltáriszentséget kísérve a Hősök terére vonulnak. A záró szentmisét, a statio orbist szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

Fábry Kornél, a NEK főtitkára elmondta, szeptember 6. és 10. között a Hungexpo területén a világ öt kontinenséről érkező előadók és lelkiségi programok várják a résztvevőket.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×