eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Leslie Mandoki (Mándoki László) magyar származású német zenész, zenei rendező, producer világsztárokból álló zenekara, a ManDoki Soulmates koncertjén a Budapest Parkban 2017. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Koncert az interneten: Bartók-feldolgozás a Mandoki Soulmates-től

Szombat este 22 világsztár adja elő egy online koncert keretében Bartók Béla művének modern feldolgozását. Az előadás ingyen nézhető az interneten.

A magyar zeneszerző Magyar Képek című műve a Grammy-díjas művészekből álló Mandoki Soulmates előadásában lesz látható. A művészek a világ számos tájáról kapcsolódnak össze az online koncertre.

A Mandoki Soulmates zenészei számára a pandémia megszüntette a lehetőséget, hogy élőben találkozzanak a közönségükkel, de arra törekszenek, hogy a rajongók ebben a helyzetben se maradjanak zene nélkül. A koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, amelyben huszonkét fantasztikus zenész játéka épít.

A Hungarian Pictures/ Magyar Képek egy rock-szvit produkció, amelyet a világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla dallamai ihlettek. A koncert a Mandoki Soulmates legújabb, Living in The Gap + Hungarian Pictures című aranylemezére épül, kiegészítve új szerzeményekkel.

Leslie Mandoki Tony Carey-vel és a müncheni Soulmates-zenekarával a Starnbergi-tó melletti stúdiójából játszik a közönségnek. Videón keresztül csatlakoznak hozzájuk a zenésztársak Los Angelesből, New Yorkból, Bostonból Miamiből, Nashvilleből, Londonból és Berlinből. Kiegészültek még tokiói, sanghaji, pekingi, delhi és moszkvai zenészekkel is. A magyar közönség által is jól ismert és kedvelt előadók is szerepelnek az együttműködésben, többek között Szakcsi Lakatos Béla, Al Di Meola, Ian Anderson, Mike Stern és Richard Bona.

Az együttest alapító magyar zeneszerző-producer Leslie Mándoki elmondta, a koncerttel jelképesen az egész földkerekségen átívelő hidat szeretne építeni. Az előadás ingyenesen nézhető a TV2play.hu-n, szombat este 8 órától.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×