INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

koncert

zene

jazz

Ha péntek, akkor jazzpéntek - két harsonás egy kvintettben

Ha péntek, akkor jazzpéntek - két harsonás egy kvintettben

Infostart

Egyikük basszus szaxofonon is játszik. A koncert később is visszanézhető marad.

Jazzpénteket tart a Harmónia Jazzműhely a Budapest Jazz Clubból péntek este 8 előtt 10 perccel, fellép a Csapó-Korb Quintet.

A természetesen online eseményt a műhely Facebook-oldalán lehet lehet követni, a koncert pedig később is megtekinthető marad.

A két jazz harsonás által vezetett kvintett a nagy elődök, JJ Johnson és Kai Winding hasonló felállású formációjából merít ihletet. Repertoárjuk ezen túl Frank Rosolino, Bill Watrous vagy épp Carl Fontana által játszott hangszereléseket, jazz sztenderdeket vonultat fel.

Korb Attila hazánk egyik vezető jazzharsonása. 2007-ben megnyerte a Bartók Rádió által szervezett Zsoldos Ernő Jazz Harsona tehetségkutatót. A Modern Art Orchestra és a BJC Big Band tagja. Basszus szaxofonon is magas színvonalon játszik.

Csapó Krisztián 2007-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, majd évekig amerikai- és brit zenekarokkal dolgozott. Ez idő tájt magánórákat vett New Yorkban Elliot Mason és Londonban Trevor Mires harsonásoktól. Tagja többek között a László Attila Fusion Circusnak, emellett a BJC Big Band, a Budapest Ragtime Band és a Nart Orchestra harsonása.

Nyitókép: Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018