eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Festival Academy Budapest/Facebook

Beveszi a Zeneakadémiát a Fesztivál Akadémia Budapest Ensemble

A Fesztivál Akadémia Budapest Ensemble kedd este fél 8-tól ad ingyenes online koncertet a Zeneakadémiáról. A koncert szünetében Vitray Tamás beszélget Nagy-Kálózy Eszterrel és Rudolf Péterrel.

Kelemen Barnabás hegedűművész az InfoRádiónak elmondta, tavaly a Fesztivál Akadémia nyári rendezvénysorozatára nem a tervek szerint került sor, így végül a külföldi sztárfellépők helyett a hazai zenei élet színe–java kaphatott figyelmet. Végül ebből a csapatból jött létre a Fesztivál Akadémia Budapest Ensemble, amely a kulturális vezetés támogatása révén immáron nyolc zeneakadémiai nagytermi és tizenegy márványtermi koncertet, illetve a későbbiekben a Benczúr Házban villakoncerteket adhat.

A formációban hegedűsként szerepel Kelemen Barnabás és felesége, Kokas Katalin, továbbá Baráti Kristóf hegedűművész, brácsásként Maxim Rysanov, csellistaként pedig Kokas Dóra, Fenyő László és Várdai István. A zongoristák között helyett foglal Balog József, Fejérvári Zoltán és Palojtay János. Joó Szabolcs ütőhangszeres, Horti Lilla és Hámori Szabolcs énekes is részt vesz az előadáson, valamint a Zeneakadémia oszlopos alapítótagja, Fazekas Gergely zenetudós is erősíti a soraikat – ismertette Kelemen Barnabás.

Az online megtekinthető keddi koncert különlegessége, hogy ez lesz az első alkalom, hogy az Ensemble művészei már vendégszereplők nélkül lépnek föl – tette hozzá a hegedűművész, akivel a teljes interjú alább hallgatható meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×