eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A lezárt debreceni parkerdő 2020. április 10-én. A koronavírus-járvány miatt a húsvéti ünnepek alatt az önkormányzat zárva tartja a Békás-tavat is magában foglaló nagyerdei parkerdőt, valamint az Ötholdas Pagony játszóteret.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Az interneten és az erkélyeken ünneplik az idén Debrecen napját

Rendhagyó módon ünnepelik Debrecen város napját április 11-én: bár nem lesz ünnepi közgyűlés, nem adják át a város díjait, lesz helyette online színházi közvetítés, erkélykoncert és várostörténeti Facebook-kvízjáték.

Szombaton a DEkulT Facebook-oldal folyamatosan közvetíti a debreceni önkormányzat kulturális intézményeinek városnapi üzeneteit. Délután 16 és 17 órától a Csokonai-színház énekkarának tagjai az Újkertben két helyszínen tartanak rövid előadást: az opera- és operettslágerekből összeállított műsort az ablakokból vagy az erkélyekről nézhetik, hallgathatják a lakók, és akár be is kapcsolódhatnak a közös éneklésbe. A színház énekkara a Csokonai-szerenádot húsvét hétfőn megismétli újabb két helyszínen, a vénkerti lakótelepen.

Ugyancsak szombaton 19 órától a Csokonai-színház és az önkormányzat közös Facebook-eseményén Szabó Magda Az ajtó című regényének színpadi adaptációját láthatják a debreceniek. A város napjához kapcsolódó, Te mennyire ismered Debrecen történetét? című várostörténeti kvízjáték végén, április 11-én a helyes választ adó debreceniek között díjakat sorsol ki az önkormányzat - jelezte a városházi sajtószolgálat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×