INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

andy vajna

árverés

végkielégítés

Andy Vajna filmproducer Bentley autója a Nagyházi Galéria és Aukciósház előtt 2019. november 22-én. Az aukciósházban bemutatták a decemberben kalapács alá kerülő, Andy Vajna producer filmes relikviákat is tartalmazó magángyűjteményét 2019. november 22-én.

Megvan, mire költi Andy Vajna özvegye az árverésen szerzett tízmilliókat

Infostart

Andy Vajna hagyatékának árverésén nem jelent meg az özvegy, de a befolyt pénz nagy részét a volt alkalmazottak végkielégítésére költi.

Több százan gyűltek össze az Andy Vajna gyűjteményéből megrendezett aukción. Az Infostart már korábban bemutatta az év elején elhunyt filmproducer kalapács alá kerülő tárgyait: a kínálatban a Rambo című filmben használt kések, egy Munkácsy-festmény, sőt egy limitált szériás, sötétkék Bentley is ott volt.

A Rambo-kések végül nem keltek el, de húszmillió forintot ért a festmény, és 15 millió forintért vitték el a legendás kabriót. A Bors úgy tudja, csaknem nyolcvanmillió forint gyűlt össze a Vajna-ereklyékből. Az özvegy, aki nem volt jelent az aukción, a sajtósa tájékoztatása szerint a befolyó összegből férje embereinek a végkielégítését fizeti ki.

A cégeket felszámolják, mivel Vajna Tímea Amerikában kezd új életet, és most mindenféle elmaradt tartozást, számlát is az árverési bevételből fizet ki, de egy része jótékonysági célra megy majd.

Az özvegy november óta Amerikában tartózkodik, igyekszik felvenni a Los Angeles-i életritmust, kapcsolatokat épít és a jövőjét tervezgeti. Legközelebb januárban tér haza, hogy pontot tegyen az üzleti ügyek végére, a tartozásaira.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018