INFORÁDIÓ 
2020. február 24. hétfő
Mátyás

RENDKÍVÜLI HÍRADÁS: Elhunyt Csukás István

kultúra

zene

katy perry

A bíróság szerint Katy Perry egy rappertől koppintott

A bíróság szerint Katy Perry egy rappertől koppintott

Infostart / MTI

Egy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése alapján az énekesnő más előadó dalából másolt részleteket Dark Horse című slágeréhez.

Az ítélet szerint Perry a Flame művésznév alatt zenélő keresztény rapper, Marcus Gray Joyful Noise című 2008-as dalának egyes elemeit használta fel 2013-ban. A következőkben a bíróság arról fog dönteni, a művésznőnek mekkora kártérítést kell fizetnie az énekesnek, a dal szerzőinek és a producereknek.

Korábban már bíróságra vitték az ügyet

Gray először 2014-ben perelte be az énekesnőt a szerzői jog megsértéséért. Perry a per során azt mondta, a Dark Horse teljesen eredeti, saját mű és hogy a rappert egyáltalán nem ismerte. Ügyvédje szerint a Joyful Noise elektronikus üteme olyannyira általános, hogy nem állhat szerzői jogvédelem alatt. A felperes és a bíróság azonban máshogy látta.

Magyar előadótól is loptak

Két évvel ezelőtt Kanye West használta fel jogtalanul a Gyöngyhajú lányt New Slaves című számában. Akkor százezer dollárban állapodtak meg peren kívüli egyezségben Presser Gáborékkal.

Tavaly januárban és idén tavasszal egy amerikai és egy brit televíziós sorozatot vádoltak meg Omega dalok engedély nélküli használatáért.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018