eur:
394.75
usd:
370.43
bux:
65337.27
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

A Liszt-kukactól a japán animéig - hétvégi családi programajánló

Japán rajzfilm, londoni macskák, rég kihalt dinoszauruszok; izgalmas kalandok várják a hétvégén a gyermekeket. Családi programajánló.

Szombaton 10 órától a Zeneakadémia

Liszt-kukac nevű gyermekfoglalkoztatója

várja a 6 és 10 év közötti gyermekeket. Ezúttal az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválhoz kapcsolódik a rendezvény, amit két énekes-zeneszerző, zenepedagógus Sztojanov Georgi és Juhász Orsolya vezet. Az improvizációs kóruséneklés izgalmas folyamatába vezetik be a kicsiket.

A szülők a foglalkozáson nem vehetnek részt, ők az aznap esti, nagytermi koncert főpróbájára ülhetnek be.

Szintén a hangoké lesz a főszerep a Csodák Palotájában, ahol most hétvégén kezdődik el a januári családi csopa csodák sorozat.

Szombaton és vasárnap a hangok fizikájával ismerkedhetnek meg játékos formában.

Több gyermekszínházi előadásra kapható még jegy a hétvégére, ilyen például a Kolibri Színház vasárnapi előadása a

Macska voltam Londonban. A 7-10 éves korosztálynak szóló zenés-táncos játék állat és ember barátságáról szól.

Péter magányos kisfiú Hiába szeretne, nem tarthat otthon macskát. Jennie kóbor macskalány. Gyűlöli az embereket. Varázsos módon találnak egymásra.

A Budapest Bábszínházban a szombat délelőtti Nyúl Péterre vannak még jegyek.

A minden hájjal megkent nyuszifiúról Beatrix Potter kultikus meséjét a színházban sem érdemes kihagyni.

A Hatszín Teátrumban Csukás István 40 évvel ezelőtt írt regényéből az író által készített színpadi mesét tűzi műsorra vasárnap az Utazás a szempillám mögött című álombéli történetet.

Azok a gyerekek sem maradnak hoppon, akik Bogyó és Babóca történeteinek lázában égnek, hiszen Bartos Erika mesehősei a Kolibri Pincében várják 3-5 éves közönségüket.

A Jurányi Inkubátorházban Téli mesék címmel szívmelengető karácsonyi mesék láthatóak a Szamárfül projekt előadásában.

A múzeumokban is izgalmas programok várják a családokat. A Magyar Természettudományi Múzeumban például még január 21-éig megtekinthető az év legjobb magyar természetfotóit felvonultató NaturArt tárlat. A múzeum előtt pedig

életnagyságú dinoszauruszok sorakoznak, 10 őshüllő faj élethű mása kap helyet a dínókertben,

ahol olyan kérdésekre is választ kaphatnak a látogatók, hogy hogyan éltek, mit ettek, hogyan nézhettek ki ezek az állatok.

Az óbudai Kassák Múzeumban szombaton 10 és 13 óra között gyermekfoglalkozást rendeznek Érzékeny hálózatok címmel. Az avantgárd lapok jellegzetes képtípusával, a hálózati ábrával ismerkedhettek meg közelebbről a fiatalok, ellesve tőlük, hogyan jeleníthetik meg saját kapcsolatainkat az absztrakt művészet eszköztárával. Festeni, rajzolni szerető fiatalok figyelmébe kifejezetten ajánlható ez a program.

A moziban is több gyermekeknek készült animáció várja a kicsiket, az eheti bemutató az Asterix és Obelix című francia rajzfilm új epizódja: A varázsital titka. A történet szerint a gall település vénséges druidája belátja, hogy tovább kell adnia a tudását a fiatalabb nemzedéknek, így útra kel, hogy megtalálja utódját, akinek átadhatja a varázsital elkészítésének titkos tudományát.

Jó szívvel ajánlunk a figyelmükbe egy magyar mozikban igen ritka műfajt, a japán animét. A fiú és a szörnyeteg rendezőjének, Mamoru Hosodának új filmjét a Mirai - Lány a jövőből című alkotást is megtalálják a mozik kínálatában. A történet egy testvérféltékenységgel kezdődik, de a gyermeki dühöt és dacot hamar lefegyverzik a varázslatos történések. A négyéves kisfiú, Kun utálja a kishúgát, megsértődve elvonul a kertbe, ahol egy kamaszlányba botlik, akit épp úgy hívnak mint utált testvérét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×