eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Prőhle Gergely ugyanazokat a kérdéseket kapja, mint 35 éve

Prőhle Gergely ugyanazokat a kérdéseket kapja, mint 35 éve

35 éve alakult a Studium Dixieland Band; a 1983-ban Ki mit tud-ot nyert együttes egy koncerttel ünnepli az évfordulót a Szent Imre Gimnáziumban.

Egy szalagavatós koncertre alakult 35 évvel ezelőtt a Studium Dixieland Band az akkori József Attila Gimnázium tanulóiból. A zongoristaként játszó Prőhle Gergely azt mondja: egy hirdetés láttán jött az ötlet, hogy érdemes lenne benevezni a Ki mit tud?-ra.

„Találtam az újságban egy hirdetést, ami a Ki mit tud? kiírásáról szólt, az is oda volt írva, hogy kubai utat lehet nyerni. Olyan volt, mint a Csinibaba című filmben lévő történet. Elindultunk, lépcsőről lépcsőre lépegettünk, majd megnyertük. A döntő pont az érettségi bankett napjára esett, el lehet képzelni, milyen vidám estére sikeredett.”

A Ki mit tud győzelem egészen Kubáig repítette az együttest, amely különböző felállásokban a '90-es évek közepéig működött. Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója azt mondja: Rókusfalvy Pál és ő mindig is hobbiként tekintettek a zenekarra, azonban társaik között sok profi zenész akadt, így az egyeztetési nehézségek végül egyre komolyabb ellentétekhez vezettek. Viszont azóta is rendszeresen összejönnek egy-egy koncert erejéig.

„Bátran mondhatjuk magunkról, hogy rendszeresen koncertezünk, pontosan ötévente. Jó találkozni azokkal, akikkel ennyi időt töltöttünk együtt életünk egy bizonyos szakaszában. Anekdoták és vicces történetek sokasága kerül ilyenkor elő, de maga az együtt zenélés mindig óriási öröm.”

A péntek esti koncerten fellép Falusi Mariann – akivel együtt nyerték meg a Ki mit tud?-ot és még évekig muzsikáltak közösen, de megidézik például Juhász Előd Zenebutik című műsorát is, amelyben 35 éve többször megfordultak az együttes tagjai – tette hozzá Prőhle Gergely.

„Azt kértük tőle, hogy tegye föl ugyanazokat a kérdéseket, amelyeket 35 évvel korábban már föltett.”

A koncert péntek este hét órakor lesz a korábban József Attila, ma Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. A belépés ingyenes, a Szent Egyed közösség karácsonyi Szegények ebédjére adományokat elfogadnak.

Az 5 évvel ezelőtti koncertről itt láthatók fényképek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×