eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az offshore-botrány Pedro Almodóvar új filmjének sajtóbemutatóját is elmosta

Elmaradt Pedro Almodóvar új filmjének szerdára tervezett sajtóbemutatója, mivel az Oscar-díjas rendező és testvére, Augustín neve is felbukkant a panamai offshore-cégek tulajdonosai között, akiknek listája a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodából szivárgott ki.

A sajtóbemutatót a Julieta című dráma hivatalos, április 8-ai spanyolországi premierje előtt tartották volna meg, de a botrány miatt a producer, az El Deseo nevű cég attól tartott, hogy az újságírók figyelmét eltereli az ügy az új alkotásról, és ezt el akarták kerülni.

Az El Deseo egyébként az Almodóvar-testvérek cége, a rendező testvére irányítja. Augustín Almodóvar az offshore-botránnyal kapcsolatban kiadott közleményében minden felelősséget magára vállalt. Azt írta, akkoriban még tapasztalatlan volt a családi vállalkozásban, és tanácsadók javasolták, hogy a külföldi terjeszkedéshez jó megoldás lehet a panamai cég. "Nagyon sajnálom, hogy ártottam a testvéremről kialakult képnek" - fogalmazott Augustín, aki 1985 óta végzi a produceri munkát testvére mellett.

A filmrendező és testvére, Agustín neve a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Glen Valley Corporation nevű, 1991 és 1994 között létező céggel kapcsolatban került nyilvánosságra.

Pedro Almodóvar nem nyilatkozott az ügyben. Az Antenna3 nevű televíziós csatornának ugyan sikerült az autóban ülő rendezőt szóra bírnia, de csak annyit mondott, hogy a közleményben minden benne van.

A Julieta bemutatóját az utóbbi hetekben már érezhető, erőteljes várakozás előzte meg; beindult a reklámkampány, megjelentek az első interjúk, fotósorozatok, címlapok az alkotókkal. Pedro Almodóvarnak ez a huszadik filmje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 09:12
×
×
×
×