eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Rekordáron kelt egy Rodin-akt

Az alkotó esetében rekordot jelentő 11,6 millió fontos (4,6 milliárd forint) áron kelt el a Sotheby's szerda esti londoni árverésén Auguste Rodin francia szobrász (1840-1917) Irisz, az istenek hírnöke című szobra, amely valaha Sylvester Stallone filmsztár műgyűjteményét gyarapította.

Ugyanez a szobor legutóbb 2007-ben került piacra, akkor is a Sotheby's egy londoni árverésén, és akkor is rekordáron, 4,6 millió fontért cserélt gazdát. A most újból kalapács alá került, erősen erotikus alkotás eladási árát előzetesen 6 és 8 millió font közöttire becsülték.

A Rodin-művek eddigi árverési rekordja 9,6 millió font volt.

Az alkotó esetében ugyancsak rekordnak számító áron kelt el egy Paul Delvaux-mű. A tükör című szürrealista festmény, amely legutóbbi, 1999-es elárverezése alkalmával is csúcsot állított fel, 7,3 millió fonttal döntött rekordot.

Az impresszionista és modern művészek alkotásaiból rendezett árverés sztárja Pablo Picasso Női fej című, 1935-ben festett, a művész legfontosabb múzsáját, Marie-Thérese Waltert ábrázoló képe volt, amelyet 18,85 millió fontért (7,5 milliárd forint) adtak el.

Henri Matisse Zongoralecke című festménye 10,78 millió fontért, Claude Monet A dózsepalota látképe a San Giorgo Maggioréról 11,57 millió fontért talált vevőre. Monet 36 velencei látképének immár fele múzeumokban található.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×