INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Ön milyen tárgyat őriz, amely Törőcsik Mari pályafutására emlékeztet?

InfoRádió / MTI
Gálával és kiállítással ünnepli Törőcsik Mari Kossuth-díjas színművész 80. születésnapját november 23-án a Nemzeti Színház, az est megrendezésére Jordán Tamást kérte fel Vidnyánszky Attila, a teátrum főigazgatója - olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, Törőcsik Mari különleges előadással készült a születésnapjára. A nyáron megkezdte Az öreg és a tenger című produkció próbáit Anatolij Vasziljev rendezővel, ám orvosai tanácsára végül nem vállalta a novemberi bemutatót.

A színésznő ugyanakkor továbbra is játssza szerepeit a Nemzetiben, legközelebb október 24-én és 25-én lép színpadra Zsótér Sándor rendezésében, Henrik Ibsen Brand című darabjában.

Törőcsik Mari 80. születésnapjára a Nemzeti Színház kiállítást is rendez, amelyen olyan tárgyakat is szeretnének bemutatni, amelyeket a színésznőről őriznek tisztelői. A színház várja azok jelentkezését, akik fotókkal, jegyekkel, egyéb tárgyakkal rendelkeznek és ezeket ideiglenesen a kiállítás rendelkezésére bocsájtanák.

A felajánlásokat a torocsik80@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen fogadják. Azoknak, akik a kiállítás időtartamára felajánlják személyes emléktárgyukat a művészről, különleges ajándékkal kedveskedik a Nemzeti Színház.

A címlapról ajánljuk