eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Rudolf Péter: Az ember néha menekül, aztán visszavágyik

Sokszor tűnik élhetetlennek a főváros, menekül az ember, de mindig visszavágyik, mert a nyüzsgés nélkül nem lehet élni - mondta az InfoRádiónak Rudolf Péter színművész, miután a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén átvette a Budapestért díjat.

A díj értékét már az megadja, hogy kiknek ítélik oda. Az, hogy ilyen társaságban állhatok itt, önmagában megtiszteltetés. És nyilván az öregedés jele is, ha az ember díjat kap - mondta az InfoRádiónak Rudolf Péter az elismerések átadása után.

Tizenhárom évesen, élére vasalt nadrágban költöztem Budapestre az akkor már farmeres fiatalok közé Vácról. Emlékszem, hogy a teherautó végében, a cuccok között zötykölődve mit éreztem, amikor bekanyarodtunk az új otthonunk utcájába. Egy kisvárosból nézve az akkori Budapest a világ közepe volt, a nyüzsgést jelentette, és én bele is vetettem magam rendesen. Ez a város sokszor élhetetlennek tűnik, az ember menekül, aztán visszavágyik, mert e nyüzsgés nélkül nehéz létezni - tette hozzá a színművész.

Rudolf Péter arról is beszélt, hogy az előzetes nézettsége alapján óriási az érdeklődés az Üvegtigris 3 iránt, amelyet decembertől vetítenek majd a mozik.

Elégedett az ember soha nem lehet, általában sem, egy filmnél ráadásul annyi paraméter befolyásolja a végeredményt, hogy nem lehet olyan, amilyennek megálmodták - mondta a színművész, aki azonban most másként érez. Ilyen közel még sohasem volt egy filmem sem ahhoz, amilyennek elgondoltam. Ez önmagában öröm, ugyanakkor aggodalommal tölt el - fűzte hozzá.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×