eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Melyik minden idők legjobb gitárriffje? - videókkal

Jimi Hendrix Voodoo Child című dalának gitárriffjét választották minden idők legjobbjának egy internetes oldalon.

A Music Radar című honlap szavazásán több mint ötezren voksoltak. Hendrix mögött a Guns N' Roses Sweet Child O' Mine-ja lett minden idők második legjobb gitárriffje, a Led Zeppelin Whole Lotta Love-ja pedig a harmadik. Negyedikként zárt a Deep Purple Smoke On The Waterének gitárriffje, ötödikként pedig az Eric Clapton-féle Derek and the Dominos Laylája.


Mike Goldsmith, az oldal szerkesztője szerint Jimi Hendrix "a gitárrock vitathatatlan nehézsúlyú bajnoka" volt. A zenész a Voodoo Child-ot 1968-ban rögzítette, a számot 1970-ben, halála után nem sokkal kislemezként is kiadták, amely listavezető lett.



A lista első tíz helyezettje közé befért még az AC/DC klasszikus Back In Black riffje, a Metallica Enter Sandman-je, a Beatles Day Trippere, a Nirvana Smells Like Teen Spiritje, valamint a Rolling Stones Satisfaction-je.



A szavazás eredményéből az tűnik ki, hogy a régebbi idők gitárriffjei manapság jóval népszerűbbek, mint a maiak, hiszen az elmúlt évtized "terméséből" mindössze kettő került a Top 20-ba: a Muse Plug In Baby-je 11-ik lett, a White Stripes Seven Nation Army-ja pedig 15-ik. Mindkét gitárriffen érezhető Hendrix hatása.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×