eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ne kíméld, akit szeretsz!

A Macerás ügyek és a Fehér tenyér című filmek rendezője, Hajdu Szabolcs ezúttal a Forte Társulattal készít előadást a Zsámbéki Színházi Bázison Ne kíméld, akit szeretsz! címmel.

A leginkább a Fehér tenyér című filmmel befutott Hajdu Szabolcs ezúttal színházban rendez, bár ez nem meglepő, hiszen a filmezés előtt is színházzal foglakozott - színészként és rendezőként egyaránt. Az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: az utóbbi években annyira felemésztette az energiáit a filmkészítés, hogy nem foglalkozott a színházzal.

Most azonban immáron harmadik hete dolgozik Zsámbékon a Forte Társulattal, amellyel egy abszurd drámát rendez. A darab főhőse visszatér szülővárosába, hogy felkutassa egyik régi szerelmét, miközben találkozik azokkal az emberekkel, akik meghatározták gyerek- és fiatalkorát.

A Forte Társulat tagjai nemcsak színészileg, hanem mozgásilag is képzettek, hiszen egy úgynevezett "fizikai színházat" állítanak színpadra: ötvözik a táncot és a színjátszást. Hajdu Szabolcs ezeket a képességeket próbálja kihasználni a darabban.

A csütörtöktől vasárnapig látható előadás másfél órája alatt állandó mozgásban vannak a színészek - mozgatják, alakítják a színpadképet.

Hanganyag: Fehér Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×