eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Zorán: Már a fejemben van egy új album anyaga

Zorán húszállomásos tavaszi turnéjának zárásaként két koncertet is ad hétfő délután és este a Művészetek Palotájában. A nagy slágerek mellett a koncerten két dal is elhangzik, amit most hallhat először a közönség élőben.

A tavaszi turné zárásaként két koncertet is ad a Művészetek Palotájában. A nagy slágerek mellett több dal most hangzik el először koncertváltozatban. Melyek ezek?

Játszunk olyan dalokat, amelyeket lemezről már megismerhettek a hallgatók, de olyanok is, amelyeket erre az alkalomra találtam meg. Két ilyen is van. Korábban is voltak olyanok - Leonard Cohen, Chris Rea, Billy Joel például -, akiknek a dalaira Dusán írt szövegeket, most ebbe a sorba tartozóan lesz egy általam nagyon szeretett amerikai zongorista-énekes szerző, Bruce Horsby, akinek az egyik jó tempójú dalát dolgoztuk fel. A másik egy angolul elhangzó dal lesz - ez kivételes, hogy nincs magyar szövege -, Cat Stevens egyik dala, amelyet egy 18 tagú kórussal fogunk előadni.

A hagyományos zenekara mellett lesznek-e még más meghívott vendégek a koncerten?

A MÜPA méretei sajnos nem teszik lehetővé, hogy annyi vendéget hívjunk meg a koncertre, ahogy az Arénában szoktuk, hiszen rendszeres vendég általában Presszer Gábor, Dés László, Gerendás Péter vagy Kern András. Most a zenekar bővül ki Szabó Tamás szájharmonikással, aki már volt a csapat tagja, most pedig visszatért hozzánk.

A mai koncertekkel zárul a húszállomásos tavaszi körútja és Erdélyben is lesz három koncertje. Hol találkozhat még önnel a közönség?

Valamikor októberben indul az őszi turné, akkor folytatjuk ezzel a műsorral, az ország más pontjain.

Ennek a turnénak az anyagából készül új album?

Tavaly már megjelentettünk egy DVD-t az akkori MÜPA-koncertről, amely az év DVD-je lett. A hangzó albummal pedig azért bánok csínján, mert már a fejünkben forog egy új album anyaga. Ennek elkészítése és megjelentetése ugyan még odébb van, de nem szeretném megelőzni egy koncertalbummal.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 09:12
×
×
×
×