eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Muzsikás és Kerekes Band az A38-on

A magyar népzene és világzene két nemzetközileg is elismert zenekara, a Muzsikás együttes és a Kerekes Band lép fel péntek este az A38 hajón.

Az állóhajó programajánlója szerint "a Kerekes Band zenéjében Lajkó Félix népi motívumai és vehemenciája, a Shrek fanyaros humora és a lakodalmas jazz balkáni sodrású ereje olvad eggyé, ahogy ők fogalmaznak egyik számúk címében: Csángó boogievá.

A 1995-ben alakult zenekar magyar népzenén alapuló világzenét játszik. A zenekar tagjai évekig foglalkoztak autentikus gyimesi és moldvai népzenével, majd egyre jobban magukba fogadták más zenei műfajok hatásait is. Újításuk, hogy az autentikus magyar népzenét funk, dzsessz, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják egy egészen szokatlan, általuk csak "ethno funk"-ként aposztrofált stílussá.

A Muzsikás együttes több mint három évtizede működik, mára külföldön és Magyarországon is ismertté váltak. Zenéjükben ötvözték a magyar népzenét a XX. századi komolyzenével.

Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért-díj, a Liszt Ferenc-díj, a Kossuth-díj és a Magyar Örökség-díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×