eur:
389.13
usd:
361.43
bux:
68128.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mit nézne meg 50 film közül?

A bőség zavara - ezzel kell megbirkóznia annak, aki a 15. Titanic Filmfesztivál alkotásai közül ki szeretné választani azt a néhányat, amit ideje enged megnézni. Az április 3-a és 13-a között zajló rendezvény programjainak a Vörösmarty és Toldi mozi, az Uránia Nemzeti Filmszínház, illetve az Örökmozgó Filmmúzeum ad otthont.

Csütörtökön kezdődik a világ kortárs filmtermésének legaktuálisabb művész-, kultusz-, botrány- és dokumentumfilmjeiből szemezgető 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A fesztivál idei programjában 65 alkotás, köztük 50 nagyjátékfilm, számos dokumentum- és rövidfilm szerepel.

A filmeket 9 szekcióba rendezték a szervezők: külön szekciót kaptak a francia, mexikói, japán rendezők alkotásai, az amerikai független filmek, a zenés alkotások, a dokumentumfilmek, a világunkat bemutató, illetve a bűn és bűnhődés valamilyen formáját megjelenítő alkotások is.

Tizenkét éve, 1996 óta a fesztivál a legkiválóbb, a leginkább újító szándékú és a legmerészebb filmjét a Hullámtörők-díjjal jutalmazza a szakmai zsűri. Idén nyolc alkotás került be a versenyszekcióba. A nagy esélyesek között tartják számon Jeff Nichols Fegyverek és emberek című thrillerét, amely egy amerikai család brutálissá váló konfliktusát mutatja be.

Az izlandi rendező, Baltasar Kormákur Vérvonal című filmje a genetikai visszaélések kérdését járja körül, gyönyörűen fényképezett, borongós atmoszférájával. Az orosz rendező, Aszlan Galaszov pedig a drogos életmód újszerű, lírai és mégis naturális ábrázolásával nyerheti el az elismerés mellé járó 10000 eurós pénzdíjat.

Részletes program: http://www.titanicfilmfest.hu/2008/

Virág Tibor

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×