INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

Új irodalmi programcsomagot hirdetett a kulturális tárca

Infostart

Új irodalmi programcsomagot hirdetett a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM). A tárca a jelenleginél 313 millió forinttal több pénzt szán támogatásra.

Bozóki András kulturális miniszter a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban közölte: a Lépésváltás a könyvkultúrában! gondolat jegyében összeállított programcsomag a kulturális élet szemléletváltást szolgálja.

A cél az, hogy a kultúra, az irodalom elérhetővé váljék a közönség számára, és olyan közösségi terek jöjjenek létre, ahová az irodalom iránt érdeklődők bármikor betérhetnek - mondta a miniszter.

A tárca 15 millió forinttal támogatja a Petőfi Irodalmi Múzeum megújulását. Az elképzelések szerint az V. kerületi Károlyi-palotában működő intézmény a magyar irodalom valós és virtuális központja, az írók és olvasók „ismerkedésének” helyszíne lesz.

A tervek szerint a múzeumba költözik a Digitális Irodalmi Akadémia, amelynek működését és megújulását 178 millió forinttal segíti a szaktárca.

Az intézménybe telepítik Magyar Könyv Alapítvány egyes funkcióit is. A minisztérium az alapítványon keresztül 100 millió forintot biztosít a könyvkiadás és a műfordítás támogatására.

Az NKÖM bővíti az irodalmi ösztöndíjak körét; a miniszter egy új, Balassa Péterről elnevezett díjat is alapított.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018