eur:
404.24
usd:
373.93
bux:
74647.47
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Új iPhone 15-ös telefonok egy pekingi Apple-üzletben 2023. szeptember 22-én. Az Apple amerikai számítástechnikai cég ezen a napon megkezdi az az új iPhone 15-ös modellek (Plus, Pro és Pro Max) árusítását világszerte.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

Visszaküzdötte magát a legjobbak közé Kínában az Apple

Szorongatja a Huaweit is az okostelefon-piacon.

Az Apple ismét az öt legnagyobb okostelefon-gyártó közé került Kínában a harmadik negyedévben, részben az iPhone 16 bevezetésének köszönhetően. Az International Data Corporation (IDC) adatai szerint az Apple a második helyen áll a piaci részesedés tekintetében, míg a Huawei szorosan követi a harmadik helyen - írja a Portfolio a Cnbc cikkére hivatkozva.

Az IDC jelentése alapján az Apple 15,6 százalékos piaci részesedést ért el Kínában a harmadik negyedévben, ami enyhe csökkenést jelent a tavalyi 16,1 százalékhoz képest.

A vállalat kínai szállításai stagnáltak az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezzel szemben a Huawei jelentős előrelépést tett: 15,3 százalékos piaci részesedést ért el, és okostelefon-értékesítései 42 százalékkal nőttek az előző évhez képest. A kínai technológiai óriás sikerének kulcsa a tavaly bemutatott Mate 60 okostelefon, amely meglepően fejlett chipet tartalmaz.

Az Apple és a Huawei közötti verseny kiéleződött, különösen azután, hogy a Huawei túllépett az amerikai szankciók okozta nehézségeken. Az Apple közben igyekszik megerősíteni pozícióját Kínában, amely egyik legnagyobb és legfontosabb piaca.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×