eur:
393.16
usd:
363.51
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Police in Southport, Merseyside, where a man has been detained and a knife has been seized after a number of people were injured in a reported stabbing. Eight patients with stab injuries have been treated at the scene and taken to hospitals including Alder Hey Childrens Hospital. Picture date: Monday July 29, 2024. (Photo by James Speakman/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: James Speakman/PA Images via Getty Images

Többeket megkéselt egy ámokfutó az angliai Southportban

Az elkövetőt ártalmatlanították.

A mentőszolgálatok tájékoztatása szerint nyolc embert kellett szúrt sebekkel kórházba szállítani. Feltételezhetően gyerekek is vannak a sebesültek között, mert egyeseket gyerekkórházba szállítottak.

A helyi rendőrség, a Merseyside Police nem sokkal korábban beszámolt arról, hogy több sérültje van egy bűncselekménynek. Egyelőre nem világos, hogy vannak-e halálos áldozatok.

A rendőrség elfogott egy gyanúsítottat, és lefoglalt tőle egy kést. Egyúttal közölték, hogy az esetleges további támadások veszélye elmúlt.

„Iszonyatos és mélyen megdöbbentő hírek érkeztek Southportból. Gondolatban az áldozatokkal vagyok” – reagált a történtekre Keir Starmer brit miniszterelnök az X-en. „Szeretném megköszönni a rendőrségnek és a mentőszolgálatoknak a gyors reagálást. Folyamatosan tájékoztatnak a fejleményekről” – tette hozzá.

Az Alder Hey Children's Hospital gyermekkórház közölte: komoly incidensként kezeli az esetet, és az rendkívüli módon leterheli a sürgősségi osztályát, ezért arra kéri a lakosságot, hogy más egészségügyi okból csak a legsürgősebb esetekben hozzanak be hozzájuk gyerekeket.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×