eur:
393.6
usd:
363.03
bux:
71118.47
2024. július 8. hétfő Ellák
Nicolas Sarkozy volt francia elnök távozik a párizsi fellebbviteli bíróságról fellebbezésének ítélethirdetése után, 2023. május 17-én. A bíróság helybenhagyta Sarkozy egy év letöltendő és két év felfüggesztett börtönbüntetését, amelyet az első fokú bíróság befolyással üzérkedés és korrupció miatt szabott ki rá.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Nicolas Sarkozy: helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök

Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök, amikor a kommunikációs csatornák helyreállításán dolgozik - nyilatkozta a Mandinernek Nicolas Sarkozy, korábbi francia államfő Orbán Viktor moszkvai útja kapcsán.

A magyar miniszterelnöknek az ukrajnai háború lezárására tett diplomáciai erőfeszítéseivel kapcsolatban a lap megkeresésére az Orbán Viktorral régóta remek viszonyt ápoló, 2007-től 2012-ig hivatalban lévő francia köztársasági elnök pénteken úgy fogalmazott:

„a békéhez vezető út első lépése, hogy helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat”.

A Mandiner információi szerint a magyar miniszterelnök egyeztetett pénteki moszkvai útjáról Nicolas Sarkozyvel.

„Az orosz–ukrán háborúnak nincs katonai megoldása. Békét pusztán diplomáciai tárgyalások útján lehet elérni. A nap végén ez a felek döntése lesz. De első lépésként helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat” – fogalmazott a lapnak Nicolas Sarkozy.

Orbán Viktor a hét elején békemisszión vett részt Kijevben, s ott egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, a kormányfő pedig pénteken Moszkvába is ellátogatott, hogy ott tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz államfővel – emlékeztet tudósításában a lap.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×