eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Villamos Zürichben. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Elképesztő közlekedési újítást tesztelnek – videó

Zürich város közlekedési vállalat egy teljesen új gyalogosvédelmi rendszert próbálgat.

A gyalogosok és a kerékpárosok védelme egyre nagyobb figyelmet kap világszerte. Főleg a nagyvárosok közlekedése tartogat rengeteg veszélyt a gyalog vagy kerékpárral járók számára. A villamos gázolások különösen súlyos kimenetelű balesetek, amelyek az esetek többségében halállal, vagy szörnyű csonkolásokkal járnak.

Eddig nem sikerült semmilyen megbízható védelmi rendszert kifejleszteni a sínekre tévedt gyalogosok, vagy kerékpárosok megóvására. Zürich közlekedési vállalata most egy egészen egyedi megoldással állt elő. Az alábbi videón látható mentőrendszert a villamos elejére szerelt érzékelő hozza működésbe. Amint a jármű szenzorai azt jelzik, hogy valaki a villamos útjába kerül, beindul a védelem és kinyílik egy mentőmatrac.

A rendszer egyrészt felfogja a villamos elé került illetőt, másrészt azonnal megkezdi a jármű fékezését. Hivatalos közlés szerint az új mentőrendszer tesztelése még ezen a nyáron befejeződik, és ha minden igaz, hamarosan el is kezdik ezekkel felszerelni a Zürichben közlekedő villamosokat.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×