eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Close-up of a car with a broken windshield after a fatal crash. Consequence of a fatal car accident. Automobile danger. Reckless dangerous driving. Vehicle after an accident with a pedestrian
Nyitókép: Yevhen Roshchyn / Getty Images

Tragikus migránsüldözés Horvátországban

Négyen meghaltak, amikor balesetet szenvedett egy migránsokkal teli autó, amelynek vezetője a rendőrök elől menekült.

A tragédia Split-Dalmát megyei Sinj közelében, Brnaze településen történ - közölte a Slobodna Dalmacija című regionális napilap. A rendőrség szerint egy lengyel rendszámú autó nagy sebességgel kisodródott az útról és egy falnak ütközött, a gépkocsiban kilenc személy tartózkodott. Négyen a helyszínen életüket vesztették, köztük egy 14 éves gyermek. A sérülteket a spliti kórházba szállították.

A spliti klinikai kórház az Index.hr című hírportálnak megerősítette, hogy intézményükben öt férfi került felvételre, mindegyik külföldi állampolgár. Négyen közülük súlyos testi sérüléseket szenvedtek, és jelenleg még a műtőben vannak.

A Slobodna Dalmacija információ szerint a gépkocsit egy idősebb férfi vezette.

A rendőrök Trilje közelében próbálták megállítani, de figyelmen kívül hagyta a jelzéseket, majd több percen át menekült a hatóságok elől. Nagy sebességgel hajtott be egy útkereszteződésbe, majd elvesztette az uralmát a gépkocsi felett, és a falnak csapódott.

Egy helyszíni szemtanú a lapnak elmondta: nagy csattanást hallott, majd kifutott a házból és meglátta az összetört gépkocsit, amely zsúfolásig volt férfiakkal, akik hangosan jajveszékeltek. A kiérkezett tűzoltók a csomagtartón keresztül menekítették ki a sérülteket az autóból.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×