eur:
390.48
usd:
358.82
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
A Vaskupola nevű izraeli rakétaelhárító rendszer Jeruzsálem közelében 2024. április 14-én. Irán hajnalban rakéta- és dróntámadást indított Izrael ellen, válaszul arra, hogy izraeli repülőgépek április elején lerombolták az iráni konzulátust Szíriában.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Iraki fegyveres csoport vállalt magára Tel-Aviv elleni rakétatámadást

Izrael nyilvánosan még nem kommentálta az állítólagos támadásokat.

Az Irán-barát Iraki Iszlám Ellenállás nevű síita milíciaszövetség csütörtökön több rakétatámadást is indított Izrael ellen - állítja a csoport egyik forrása.

A csoport azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a milíciaszövetség különböző Arkub típusú manőverező robotrepülőgéppel hajtotta végre a támadást és először Tel-Aviv városát vették célba.

Az Irán-barát milíciaszövetség több tucat rakéta- és dróntámadást vállalt magára az amerikai erők ellen Irakban és Szíriában, valamint izraeli célpontok ellen az elmúlt hónapokban. Februárban közös ellenállásra szólította fel a többi fegyveres csoportot Irakban, hogy kiűzzék az amerikai erőket az országból.

Izrael nyilvánosan még nem kommentálta az állítólagos támadásokat.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 19. 18:39
×
×
×
×