eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Ausztriából érkező autók torlódnak az A 93-as autópályán, a német határon, Kiefersfelden térségében 2021. február 15-én. Az előző nap lépet hatályba az a német rendelkezés, amely a koronavírus-járvány miatt szigorítja a belépést az osztrák Tirol tartományból.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Matthias Balk

Hét végi autótilalom bevezetésével fenyeget a német közlekedési miniszter

A kormánykoalíció pártjai a klímavédelmi törvény reformjáról tárgyalnak, és Volker Wissing sikertelenség esetére drasztikus forgatókönyveket vázol.

A liberális FDP politikusa szerint a tárgyalások kudarca esetén a hétvégi járművezetési tilalom sem zárható ki, Az erre vonatkozó levelet el is juttatta a másik két koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja parlamenti frakcióvezetőinek. Ebben óvott az autóvezetőket érintő korlátozásoktól,

Wissing szerint aligha lehetne megértetni az emberekkel, hogy autójukat csak az öt hétköznapon használhatják.

A Der Spiegel által kiszivárogtatott, rendkívüli visszhangot kiváltó levélben a miniszter valójában a klímavédelmet szolgáló drasztikus korlátozásoktól óv, utalva arra, hogy azok megítélése szerint jelentős károkat okozhatnak a gazdaságnak. Sajátos érvelése szerint járművezetési tilalmat kellene bevezetni abban az esetben, ha a tervezett reformról nem születik megállapodás.

Értesülések szerint a klímavédelmi törvény reformjával kapcsolatos tervezetben a közlekedésre vonatkozó szektorcélok között szerepel a személy- és teherautók teljesítményének jelentős korlátozása, amit Wissinggel az élen az FDP határozottan elutasít. A miniszter szerint az ilyen jellegű csökkentés csakis korlátozó, a lakosságnak nehezen kommunikálható intézkedésekkel, így a szombati és vasárnapi általános vezetési tilalom elrendelésével lehetséges. Volker Wissing szerint ezek a megszorító intézkedések nem csupán a magánszemélyek mobilitását korlátoznák, de a szállítási láncokat és az idegenforgalmat is. Sőt az ilyen kényszerintézkedések egyúttal negatívan befolyásolnák a klímavédelem elfogadását is – tette hozzá.

A miniszter levele a legnagyobb felháborodást épp a klímavédelmet a koalíciós pártok közül leginkább a zászlajára tűző Zöldek Pártja részéről váltotta ki. A párt frakcióvezető-helyettese egyenesen hamisnak nevezte Wissing állítását.

"Egy miniszter nem kelthet alaptalan aggodalmakat az emberekben"

– fogalmazott Julia Verlinden.

Élesen bírálta a közlekedési minisztert a Greenpeace környezetvédelmi szervezet is, szerinte sajátos politikai nyomással Wissing igyekszik elterelni a figyelmet saját politikájának kudarcáról. Emlékeztetett arra is, hogy a liberális közlekedési miniszter immár két éve blokkol minden klímavédelmi intézkedést a közlekedésben.

A Der Spiegel által megszólaltatott szakértők utaltak arra is, hogy a közlekedési szektor immár rendszeresen túllépi a szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó követelményeket. Ismert az is, hogy

a szabad demokrata FDP a politikai párok közül legfőbb ellenzője az autópályákra vonatkozó sebességkorlátozás bevezetésének.

A klímavédelmi törvény tervezett reformja tavaly óta a kormánykoalíció napirendjén szerepel. A reform fó szószólója a zöld párti gazdasági miniszter, egyben a klímavédelem fő felelőse Robert Habeck. A miniszter szerint a szövetségi kormány egészének kell eldöntenie, hogy melyik szektorban és milyen intézkedésekkel éri el a megengedett szén-dioxid-kibocsátási mennyiséget.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×