eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az ukrán védelmi minisztérium által közreadott képen Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter és Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó orosz fronton 2024. február 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán védelmi minisztérium

Ennyi ukrán katona kellene a frontra

Ukrajna új főparancsnoka további változtatásokat tervez a katonai vezetésben és a vezérkarban.

Ukrajna új főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij további változtatásokat tervez a katonai vezetésben és a vezérkarban, hogy több olyan tisztet hozzon be, akik az orosz invázió során szereztek tapasztalatot - írja a Portfolio a Bloomberg cikkére hivatkozva.

A főparancsnokságunknak ismernie kell a harcteret, és értenie kell a front minden részén a helyzetet…Ennek érdekében pedig a katonai igazgatásban részt vevő tisztek képességei kerülnek előtérbe - mondta Szirszkij az Ukrinform állami hírügynökségnek a múlt havi kinevezése óta adott első interjújában.

Azt nem közölte, hogy hány olyan tisztviselőt váltanak le, akik népszerű elődje, Valerij Zaluzsnij tábornok alatt szolgáltak, és más részletekkel sem szolgált.

Az ukrán hadsereg az elmúlt hónapokban nehezen tudott eredményeket elérni, mivel kevés az új katona, és késik a szövetségesektől kapott fegyverek szállítása. Ahogy arról az InfoStart is beszámolt korábban, az amerikai törvényhozók hónapok óta vitatkoznak a Kijevnek szánt több mint 60 milliárd dolláros katonai támogatásról, miközben a mozgósításról szóló törvény az ukrán parlamentben húzódik. Zelenszkij azt mondta, hogy Oroszország várhatóan május vége vagy június eleje körül indít újabb offenzívát − írja a portál.

A címlapképen Olekszandr Szirszkij vezérezredes (jobboldalon) és Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×