eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Shahed136/Geran-2 iráni eredetű orosz öngyilkos drón. Forrás: X / Peter Öhman
Nyitókép: Forrás: X / Peter Öhman

Súlyos dróntámadás érte Ukrajnát

Az ukrán légvédelem lelőtt 31-et abból a 34, iráni gyártmányú Sahed típusú drónból amit Oroszország indított az éjszaka részben a megszállt Krím-félszigeten lévő Kurszk régióból.

Az Ukrajna ellen az éjszaka indított orosz drónokat Poltava, Mikolajiv, Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja és Herszon megyék felett semmisítették meg.

Harkivben, a második legnagyobb ukrán városban hajnalban egy drón eltalált egy háromemeletes épületet, ami 150 négyzetméteres területen okozott tüzet. A helyszínre érkezett rendőrök egyike megsérült és két mentőautóban is kár keletkezett.

Oroszország pénteken nagyszabású drón- és rakétatámadást indított ukrán városok, köztük Harkiv, Zaporizzsja és Krivij Rih ellen. A támadások elsősorban az energetikai infrastruktúra ellen irányultak. Harkivban mintegy 700 ezren maradtak áramellátás nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×