eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Krone.tv

Késes támadások Bécsben: már a rendőrségi kutyák és drónok bevetése sem segít

Alig huszonnégy órán belül két késes támadás is történt az osztrák főváros 10. kerületében, a Favoritenben, az egyik az után, hogy a belügyminiszter a helyszínen megtekintett egy rendőrségi razziát.

A kerület központjának számító Reumannplatzon hétfő este rövid időn belül immár a második késes támadás történt. Az ORF osztrák közszolgálati médium beszámolója szerint egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Az újabb bűnesetre alig néhány órával azt követően került sor, hogy az osztrák kormány belügyminisztere, a néppárti Gerhard Karner a helyszínen járt, részt vett egy különleges rendőri akcióban, amelyet a fiatalkorú bűnözés ellen szerveztek. A Kurier beszámolójában azt emelte ki, hogy az offenzívát drónok és rendőrkutyák "bevetésével" hirdették meg.

Ez azonban nem hatotta meg azokat, akik alig néhány órával később elkövették az újabb támadást. Az ORF szerint egy 21 éves szíriai férfit a Reumannplatzon késsel sebesítettek meg. A Keplerplatz közelében egy 18 éves ugyancsak szíriai férfit őrizetbe vettek az ügyben.

Az első bűncselekmény vasárnap este történt, szintén a Reumannplatzon. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 21 éves fiatal férfi, egy szabadnapos katona azoknak a nőknek a segítségére sietett, akiket a gyanú szerint fiatalok egy csoportja zaklatott. A társaság a férfi ellen fordult, üldözni kezdte, és egyikük a hátán és a combján is késsel sebesítette meg. A késes támadás feltételezett elkövetői szökésben vannak.

A kerület polgármestere, Marcus Franz szerint a kerületben több rendőrre van szükség,

500 rendőrrel már "boldog lenne".

A polgármester utalt arra is, hogy a kerület központjainak számító Reumannplatzon és Keplerplatzon létesített videofelügyelet nem hozta meg a kívánt eredményt, a két tér ugyanis nem látható be teljes mértékben.

Az ORF szerint a növekvő bűnözés indokolta a belügyminiszter hétfő esti látogatását is. A vizithez időzítették egy úgynevezett bevetési csoport felállítását a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények megfékezésére. A miniszter ezt megelőzően hangsúlyozta, hogy az erőszakos cselekmények, a fiatalkorú bűnözés megfékezésére nem csupán a Favoritenben akarnak több rendőrt, hanem egész Ausztriában.

Egyidejűleg kiállt a hatóságok azon terve mellett, hogy fegyverviselési tilalmat léptessenek életbe a nyilvános helyeken, illetve bővítsék a tilalom alá tartozó övezetek számát.

A belügyminisztérium szerint szerint Ausztriában az elmúlt években jelentősen megnőtt a kiskorúak, illetve a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma. A leggyakrabban elkövetett bűncselekmények közé tartozik a lopás, a rongálás, a testi sértés, a súlyos fenyegetés, valamint a betöréses lopás, továbbá a kábítószeres visszaélés is.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×