eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtóértekezletet tart a 60. alkalommal megrendezett müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia Transzatlanti Fórum elnevezésű rendezvénye előtt 2024. február 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Orbán Viktor nem támogatja Ursula von der Leyent

Azokat a vezetőket, akik az elmúlt öt év alatt irányították az EU-t, el kell küldeni – közölte a miniszterelnök álláspontját Havasi Bertalan.

Újabb mandátumra jelöli az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségébe Ursula von der Leyen jelenlegi elnököt az Európai Néppárt (EPP), amely Bukarestben megrendezett kongresszusán több mint 80 százalékos szavazattöbbséggel döntött erről csütörtökön.

A német politikus jólétet, biztonságot és demokráciát ígérő programbeszédében leszögezte: Európa „még több pénzügyi és katonai segítséggel” mindaddig támogatja Ukrajnát, amíg szükséges.

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az atv.hu kérdésére, miszerint tudja-e támogatni a miniszterelnök, hogy Ursula von der Leyen legyen újra az Európai Bizottság elnöke azt válaszolta, hogy a miniszterelnök álláspontja szerint az elmúlt öt év az Európai Unió legkudarcosabb öt éve volt.

Azokat a vezetőket, akik ez idő alatt irányították az EU-t, el kell küldeni” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×