eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Mennyi pénz kell a monacói elitbe kerüléshez?

Kiderült, melyik országban kell a legtöbb pénz a gazdagok klubjához.

Egy friss jelentés szerint idén is Monacóban a legnehezebb bekerülni a legvagyonosabbak klubjába. A kicsiny európai hercegség már negyedik éve vezeti a londoni székhelyű, kifejezetten a gazdag magánszemélyeknek ingatlan- és pénzügyi szolgáltatásokat kínáló Knight Frank, és az amerikai Douglas Elliman luxusingatlanokkal foglalkozó nagyvállalat közösen készített listáját − írja az Origo.

Monacóban évi 12,9 millió dollárt (hozzávetőleg 4,6 milliárd forintot) kell keresni ahhoz, hogy a leggazdagabb 1 százalék közé tartozzon valaki.

Ez 4 százalékkal magasabb jövedelem, mint az előző évben. Monacóban a világon a legmagasabb a milliomosok aránya a népességen belül, így nem csoda, ha a "felső tízezerbe" tartozáshoz ott van szükség a legnagyobb éves jövedelemre.

A második helyen szintén egy kis európai állam, Luxemburg áll. Itt a számítások szerint 10,83 millió dollár kell a küszöb átlépéséhez. A harmadik helyen Svájc szerepel, ahol 8,5 millió dollár kell a nagyon gazdagok köréhez.

A lista negyedik helyén az Egyesült Államok áll. Idén 5,1 millió dollár az a jövedelem, ami az 1 százalékos klubhoz kell. Ott zajlott le az egyik legnagyobb arányú emelkedés, a tavalyihoz képest az 5,1 millió dollár 12,8 százalékos növekedést jelent.

A két vállalat közös jelentésében mintegy 200 országot illetve régiót vizsgáltak az elemzők a vagyoni viszonyok szempontjából. Egyik általános érvényű következtetése a jelentésnek az, hogy idénre jelentősen megnőtt az a jövedelemszint, ami ahhoz kell, hogy egy magánszemély a leggazdagabb 1 százalékhoz tartozzon.

Az elemzők más következtetést is megfogalmaztak. Szerintük ugyanis épp jelentős vagyoni átrendeződés zajlik a világban, és a következő mintegy 20 évben alaposan megváltozik a gazdagok korösszetétele. Az persze önmagában természetes dolog, hogy az idősebbekről a fiatalabbakra száll át a vagyon az idő múlásával, de a világ jelenlegi gazdagjainak kezében annyi pénz összpontosul, hogy az elemzők szerint hamarosan a millenniumi generáció lehet a történelem leggazdagabb korosztálya.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×