eur:
389.47
usd:
359.02
bux:
66229.18
2024. február 26. hétfő Géza
Nyitókép: Pixabay

Vajon mit akar az orosz hadsereg Európától délre?

Közös hadgyakorlatot tartottak az orosz és az algériai haditengerészet hajói a Földközi-tengeren - közölte pénteken az orosz Fekete-tengeri Flotta sajtószolgálata.

A tájékoztatás értelmében a gyakorlat tengeri szakaszát december 6-án és 7-én tartották meg az algériai haditengerészet harci gyakorlóterein. A két ország hadihajói a tengeren zajló törvénytelen cselekmények, köztük a kalózkodás, az illegális teherszállítás és a terrorista tevékenység elleni fellépést, valamint tömegpusztító fegyverek elterjedésének visszaszorítását gyakorolták, e mellett közös keresési és mentési műveletet is végrehajtottak.

Az algériai haditengerészet részéről a gyakorlaton egy fregatt, egy kiképzőhajó, egy tengeri vontató, valamint járőröző repülőgépek, kereső- és mentőhelikopterek csoportja, orosz részről pedig az Admiral Grigorovics fregatt, egy Ka-27PS kutató- és mentőhelikopter és egy ellenőrző csoport vett részt.

A gyakorlatozó hajóalakulatot egységes parancsnokság irányította Rebbat Rasid, az algériai haditengerészet ezredese, és Oleg Knyazev, az orosz haditengerészet 1. rangú kapitánya vezetésével.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 26. 15:19
×
×
×
×